RUČAK KOJI MOŽETE ODMAH NAPRAVITI JER SIGURNO SVE SASTOJKE VEĆ IMATE: Zaboravite na komplikovane recepte, ovo je gotovo ZA ČAS

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja za jelo sa pirinčem.

RUČAK KOJI MOŽETE ODMAH NAPRAVITI JER SIGURNO SVE SASTOJKE VEĆ IMATE: Zaboravite na komplikovane recepte, ovo je gotovo ZA ČAS

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Jelo sa sastojcima koje već imate kod kuće biće odličnog ukusa. Iako u nastavku piše recept i način kako da spremite zapečeni pirinač sa mesom, sastojci su promenljivi i možete koristiti ono što trenutno imate u frižideru.

Sastojci:

  • 250 grama opranog pirinča 
  • glavica crnog luka
  • 1 crvena i 1 zelena paprika
  • 3 čena belog luka
  • 600 grama mesa po izboru 
  • 3 jajeta
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Spremite zapečeno jelo iz rerne

Priprema:

U ključalu vodu dodajte opran pirinač i kuvajte ga 10 minuta od tačke ključanja. U tiganj sipajte malo ulja i sačekajte da se zagreje. Dodajte u ulje sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dva minuta. Potom dodajte sitno seckan beli luk i papriku takođe seckanu. Ovo nije striktno već možete kombinovati od namirnica koje imate kod kuće. Od začina možete dodati šta želite, ali najbolje je tucana ljuta paprika i malo bibera. Kombinujte začine po ukusu i ono što trenutno imate. Meso iseckajte na kockice i dodajte u povrće. U receptu je korišćeno svinjsko meso. Sačekajte da se isprži i još malo posolite. U posudu prvo stavite skuvan pirinač. Preko pirinča dodajte tri cela jajeta. Izmešajte jaja i pirinač i ponovo lepo zagladite. Preko pirinča dodajte pripremljeno meso sa povrćem. Rasporedite ga i prelijte sa pavlakom za kuvanje. Sve razmažite. Ako nemate pavlaku za kuvanje, koristite običnu kiselu pavlaku biće vam dovoljno 400 grama. Preko stavite i 200 grama rendanog sira. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading