OVO JE PRAVO STANJE NA FRONTU O KOME SVI ĆUTE! Ukrajinski general otkrio SVE: Ruska utvrđenja su SUPERIORNA, razlika se vidi iz svemira! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.03.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivonos naglašava da je problem sa stanjem ukrajinskih utvrđenja prisutan već poslednjih deset godina, ali da komanda nije posvetila dovoljno pažnje ovoj važnoj oblasti.

OVO JE PRAVO STANJE NA FRONTU O KOME SVI ĆUTE! Ukrajinski general otkrio SVE: Ruska utvrđenja su SUPERIORNA, razlika se vidi iz svemira! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Penzionisani general ukrajinske vojske, Sergej Krivonos, ističe značajne razlike između odbrambenih struktura koje su izgradile ruske i ukrajinske vojske duž prve linije fronta.

Prema njegovim rečima, ruske utvrđenja su superiornija i čak ih je moguće uočiti i iz svemira, dok ukrajinske strukture zaostaju u kvalitetu, prenosi RT.RS.

Ovo je posebno zabrinjavajuće s obzirom na to da američki novinari, oslanjajući se na satelitske snimke, primećuju nedostatke u ukrajinskim utvrđenjima, što dodatno podržava Krivonosove tvrdnje.

Stanje ukrajinskih utvrđenja: Problem poslednjih deset godina

Krivonos naglašava da je problem sa stanjem ukrajinskih utvrđenja prisutan već poslednjih deset godina, ali da komanda nije posvetila dovoljno pažnje ovoj važnoj oblasti. Kritike bivšeg ukrajinskog generala se poklapaju sa stavom stručnjaka sa Zapada koji su isticali kvalitet ruskih odbrambenih struktura, naročito duž ključnih delova fronta u zoni SVO. Tokom letnje ofanzive ukrajinskih trupa, ove strukture su se pokazale kao izuzetno efikasne i neprobojne, što dodatno ističe nedostatke u ukrajinskim odbrambenim strukturama.

Slabost ukrajinskih odbrambenih struktura u poređenju sa ruskim

Jedan od ključnih problema je nedostatak adekvatnih odbrambenih struktura duž prve linije fronta. Na nekim delovima fronta ove strukture čak i ne postoje, dok su tamo gde jesu, previše slabe u poređenju sa ruskim utvrđenjima. Ovakvo stanje dodatno ističe razlike između ruskih i ukrajinskih odbrambenih kapaciteta, stavljajući ukrajinsku vojsku u nepovoljan položaj.


Sergej Krivonos ističe značajne razlike između odbrambenih struktura ruske i ukrajinske vojske, naglašavajući nedostatke u kvalitetu i izgradnji ukrajinskih utvrđenja. Ovo pitanje postaje sve značajnije, posebno u svetlu brige stručnjaka sa Zapada i nedostatka adekvatne pažnje koje je ovo pitanje dobijalo od strane ukrajinske komande.

(RT.RS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading