VODI RAČUNA ŠTA RADIŠ! Makron hoda po tankom ledu, francuski opozicioni lideri ga UPOZORILI!

Autor:

Svet

07.03.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski opozicioni lideri upozorili su danas predsednika te zemlje Emanuela Makrona da ne uvlači Francusku u sukob sa Rusijom.

VODI RAČUNA ŠTA RADIŠ! Makron hoda po tankom ledu, francuski opozicioni lideri ga UPOZORILI!

Foto: Tanjug/AP

Danas je u Jelisejskoj palati održan sastanak francuskog predsednika Emanuela Makrona sa liderima opozicionih partija, a tema razgovora bila je podrška Ukrajini i odnos sa Rusijom. Sastanak je trajao nešto više od tri sata, ali nije postignut konsenzus o tome koliko daleko treba ići u podršci Ukrajini.

Crvene linije i glas mira

Lider Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela istakao je važnost da Francuska ne započne sukob sa Rusijom. On je naglasio potrebu za uspostavljanjem crvenih linija i izbegavanjem uloge "saučesnika u sukobu". Dodatno, Bardela je izrazio zabrinutost zbog predloga slanja vojnika u Ukrajinu, ističući da to pitanje izaziva zabrinutost u zemlji, izoluje Francusku na međunarodnoj sceni i otkriva razlike u stavovima među članicama NATO-a.

Manjak jasnih granica

Članovi opozicionih partija su istakli da im je Makron objasnio da "nema granica i crvenih linija" kada je reč o podršci Francuske Ukrajini. Manuel Bombar, član stranke "Nepokorena Francuska", naglasio je da predsednik Francuske "ne razume rizik svog tvrdoglavog vojničkog puta", dok je lider francuskih republikanaca Erik Čoti ponovio podršku republikanaca Ukrajini, ističući da bi slanje trupa u Ukrajinu bilo "neodgovorno i opasno".

Makronova poseta Ukrajini

Juče se Makron sastao sa svojim prethodnicima Fransoom Olandom i Nikolom Sarkozijem, a očekuje se da će uskoro posetiti Ukrajinu, nakon čega bi francuska strategija o pomoći Kijevu trebalo da bude predmet rasprave. Francuski parlamentarci bi sledeće nedelje trebalo da glasaju o toj strategiji.

Ovaj sastanak je pokazao da postoji duboka podeljenost u francuskom političkom establišmentu kada je reč o odnosu sa Rusijom i podršci Ukrajini. S obzirom na složenost situacije, očekuje se da će dalji razvoj događaja biti praćen sa velikom pažnjom kako u Francuskoj, tako i u međunarodnoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading