MAKRON PRESEKAO, PA SAOPŠTIO KONAČNU ODLUKU: Poznato da li će Francuska poslati trupe na front u Ukrajinu!

Autor:

Svet

04.03.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči svoje posete Pragu, francuski predsednik Emanuel Makron je u intervjuu za češki portal "Novinki" i list "Pravo" jasno stavio do znanja da Francuska nema planove za slanje trupa u Ukrajinu u bliskoj budućnosti.

MAKRON PRESEKAO, PA SAOPŠTIO KONAČNU ODLUKU: Poznato da li će Francuska poslati trupe na front u Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP, shuterstock

- Odgovarajući na pitanje koje mi je postavljeno o slanju trupa (u Ukrajinu), rekao sam da ništa nije isključeno... To ne znači da razmatramo mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu u bliskoj budućnosti, ali otvaramo debate i razmišljamo o svemu što može da se učini za podršku Ukrajini, pre svega (neposredno) na ukrajinskoj teritoriji -  objasnio je Makron.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima, prenosi Sputnjik.

On je u četvrtak istakao da je njegov stav o mogućnosti slanja zapadnih trupa u Ukrajinu razmotren i promišljen.

Svaka reč koju kažem na ovu temu je odmerena, promišljena i izbalansirana - rekao je Makron novinarima na svečanom otvaranju Olimpijskog sela u Sen Deniju, prenosi Mond.

On je odbio da dalje komentariše "geopolitičku situaciju", napominjući da Olimpijsko selo nije mesto za to.

Makron je u ponedeljak posle međunarodnog sastanka o podršci Ukrajini u Parizu rekao da ne isključuje učešće evropskih trupa u ratu u Ukrajini u budućnosti, istovremeno ističući da zapadne zemlje trenutno nemaju konsenzus po ovom pitanju.

Mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu odbacile su mnoge članice NATO, uključujući SAD i Nemačku, a kritikovale su je i francuske opozicione partije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading