ZAPAD I KIJEV U PANICI, MEDVEDEV STAO PRED MAPU EVROPE: Ova cela teritorija će biti njihova: ''Ukrajina je definitivno Rusija!''

Autor:

Svet

04.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, nedavno je izneo snažan stav o statusu Ukrajine, tvrdeći da je ta zemlja deo Rusije. Ovim izjavama on je dao jasno mišljenje o trenutnim mirovnim pregovorima sa rukovodstvom u Kijevu.

ZAPAD I KIJEV U PANICI, MEDVEDEV STAO PRED MAPU EVROPE: Ova cela teritorija će biti njihova: ''Ukrajina je definitivno Rusija!''

Foto: Credit: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Profimedia

U ratobornom govoru na jugu Rusije, Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa "specijalnom vojnom operacijom" dok druga strana ne kapitulira, dodajući da će se "istorijski delovi Rusije vratiti kući".

Medvedev je održao govor ispred mape Ukrajine koja prikazuje zemlju kao okrnjenu teritoriju stisnutu u Poljsku, sa Rusijom koja ima punu kontrolu nad istočnom, južnom i obalom Crnog mora.

 

 

- Jedan od bivših ukrajinskih lidera je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija - rekao je Medvedev.

On je odbacio mogućnost mirovnih pregovora sa sadašnjim ukrajinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i rekao da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako želi da pregovara, morati da prizna novu realnost na terenu.

- Teritorije na obe obale Dnjepra deo su strateških i istorijskih granica Rusije, naglasio je Medvedev. Zato su svi pokušaji da se oni nasilno promene, da se žive odseku, osuđeni na propast - dodao je on.

Komentarišući odnose Istoka i Zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi između Moskve i Vašingtona bili gori nego tokom Kubanske raketne krize 1962. godine, prenose Novosti.

 

 

''Nemačka se sprema za rat sa Rusijom''

Podsetimo, ranije danas, Medvedev je ocenio da presretnuti razgovor oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most ukazuje na to da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom.

- Pokušaji da se razgovor oficira Bundesvera prikaže kao igrica sa raketama i tenkovima su zlonamerna laž. Nemačka se sprema za rat sa Rusijom - naveo je on na svom Telegram kanalu.

Medvedev je dodao da niko ne zna da li su politički vrh Nemačke i sam kancelar Olaf Šolc znali za razgovor nemačkih oficira povodom napada na Krimski most, prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading