RUSKE SNAGE NEUMOLJIVE NA RATIŠTU: Probijena ukrajinska odbrana u Novomihajlovki, marinci poboli zastavu u centru sela - krvava bitka za svaki dom! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.03.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavni događaji u Novomihajlovki svedoče o značajnom preokretu situacije, gde su ruske snage podigle zastavu u centru grada. Prema informacijama ruskog vojnog stručnjaka Borisa Rožina, jurišni odredi 155. brigade marinaca izvele su ovu akciju na ruševinama jedne od zgrada.

RUSKE SNAGE NEUMOLJIVE NA RATIŠTU: Probijena ukrajinska odbrana u Novomihajlovki, marinci poboli zastavu u centru sela - krvava bitka za svaki dom! (VIDEO)

Foto: Credit: Narciso Contreras / AFP / Profimedia

- Crkva Arhanđela Mihajla koja se nalazi na prvoj liniji odbrane došla je pod kontrolu ruskih oružanih snaga. Područje hrama je pod vatrom iz školskih zgrada i doma kulture na severozapadu tako da još nije sigurno biti tamo. Neprijatelj je ovdje koncentrisao jedinice 79. jurišne brigade i pokušava da se bori za svaku kuću - navodi Rožin na Telegramu.

Republika

Foto: Printscreen/Telegram

 

Vest prenose i drugi ruski vojni blogeri.

- Ruske trupe uspele su da napreduju u centralnom delu Novomihajlovke uspostavivši kontrolu nad delom Ševčenkove i Saborne ulice i crkvom Arhanđela Mihajla. Ukrajinske snage drže položaje u obližnjoj školi i domu kulture - navodi vojni bloger Ribar.

Ukrajina nije potvrdila ulazak ruske vojske u centar sela.

Vojni Telegram kanal DeepState navodi da ruske trupe kontrolišu istočni deo Novomihajlovke i da se približavaju sa juga.

Na snimku podizanja zastave čuju se eksplozije i pucnjava što prema navodima portala Strana znači da se borbe još vode.

Novomihajlovka se inače nalazi istočno od Ugledara koji je važno ukrajinsko uporište i prema oceni mnogih stručnjaka jedna od sledećih meta Rusije.

Ugledar, koji se nalazi na strateški važnom pravcu, Rusija je više puta bezuspešno pokušala da zauzme, pretrpela je nekoliko teških poraza na tom delu fronta, a veruje se da će gradić uskoro postati najveće žarište u Donjeckoj oblasti, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading