NA PRVOJ LINIJI FRONTA KRITIČNO! Ukrajinci krenuli sa POVLAČENJEM iz Avdejevke, Rusi žele do OVOG datuma da zauzmu grad!

Autor:

Svet

16.02.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tarnavski je opisao front u Avdijivki kao "najzagrejaniji" duž cele 1.000 kilometara duge linije.

NA PRVOJ LINIJI FRONTA KRITIČNO! Ukrajinci krenuli sa POVLAČENJEM iz Avdejevke, Rusi žele do OVOG datuma da zauzmu grad!

Foto: Printscreen X @MyLordBebo

Ukrajinska vojska je saopštila povlačenje trupa iz jugoistočnog dela grada Avdijivka zbog eskalacije sukoba. Oleksandr Tarnavski, komandant ukrajinskog jugoistočnog sektora, izjavio je na Telegramu da su ukrajinske jedinice povučene uz minimalne gubitke.

- U teškoj situaciji na frontu, kada od utvrđenja ostaju samo ruševine i gomila srušenih cigli, naš prioritet je spasavanje života vojnika - rekao je Tarnavski.

Kritična situacija na prvoj liniji fronta

Tarnavski je opisao front u Avdijivki kao "najzagrejaniji" duž cele 1.000 kilometara duge linije. Vreme je kritično jer Rusija nastoji da podigne moral pred drugu godišnjicu 24. februara od potpunog moskovskog napada na Ukrajinu i predsedničkih izbora u Rusiji u martu, prenosi Klix.ba.

Brige zbog ruske ofanzive

Portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je u četvrtak da ruske snage počinju da nadjačavaju ukrajinsku odbranu u istočnom gradu. Upozorio je da je Avdijivka u opasnosti da padne pod Rusiju, uglavnom pripisujući situaciju nedostatku granata za ukrajinske snage.

Neravnomerni odnos snaga i intenzivni napadi

Prema rečima Oleksandra Borodina, portparola 3. napadne brigade ukrajinskih snaga, oni su nadmašeni u odnosu od sedam prema jedan u gradu. Ruske trupe su izvele 33 napada na Avdijivku u poslednjih 24 sata, kako je saopštio ukrajinski Generalštab u petak. Ukrajinski zvaničnici nisu isključili potpuno povlačenje iz grada.

(Klix.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading