STIŽU POHVALE ZA RUSKU ARMIJU OD LJUTIH PROTIVNIKA! Načelnik kopnenih snaga SAD biranim rečima govori o uspesima Moskve na frontu: ''Oni se prilagođavaju, ni sankcije im ne mogu ništa!''

Autor:

Svet

02.03.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našelnik generalštaba američke armije general Rendi Džordž upozorio je da su ruski napori da ojača odbrambenu industriju zemlje u poslednje dve godine naišli na značajan uspeh.

STIŽU POHVALE ZA RUSKU ARMIJU OD LJUTIH PROTIVNIKA! Načelnik kopnenih snaga SAD biranim rečima govori o uspesima Moskve na frontu: ''Oni se prilagođavaju, ni sankcije im ne mogu ništa!''

Foto: Profimedia, Wikipedia

Govoreći na forumu čiji je domaćin bila vašingtonska Defence Writers Group, on je primetio da se ruske snage „prilagođavaju i uče“, istakao je da je napredak u dronovima, „lutajućoj municiji“ i elektronskom ratu prikazan u borbama u Ukrajini, kao značajne primere, prenosi Military Watch Magazine.

- Ne potcenjujte svog protivnika. To nikada nije dobro mesto za početak - naglasio je Džordž, dodajući da je Moskva „postupila veoma dobro upumpavanjem novca i energije u (svoju) industrijsku bazu“.

Procene načelnika Generalštaba (Kopnenih snaga) ponovili su i drugi gosti na forumu, a sekretarka vojske Kristin Vormut je istakla da se zemlja pokazala sposobnom da oživi svoju odbrambenu industrijsku bazu uprkos širokom i intenzivnom režimu sankcija koje su uvele zapadne zemlje sa posebnim ciljem na njeno potkopavanje.

Odbrambeni sektori kolektivnog zapadnog sveta posebno su se borili da održe korak sa ukrajinskom potražnjom za municijom, koja je, pored ozbiljnog nedostatka ljudstva, bila vodeći uzrok sve većeg gubitka ukrajinskih snaga na linijama fronta.

Zapadni reporteri na frontu sve češće izveštavaju o hitnosti situacije, jer nesklad u zalihama opreme i municije u korist ruskih snaga nastavlja da raste, piše TV Front.

Nižu se uspesi ruskih snaga na prvoj liniji fronta

Podsetimo, u nedavnoj vojnoj akciji na ukrajinskom frontu koja se odigrala u utorak, ruske snage su uspele da uđu u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku, pri čemu je Krasnogorovka postala poslednje veće mesto u blizini Donjecka koje je palo pod kontrolu ruskih trupa.

Operacija je sprovedena od strane jurišnika 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada, brigadne artiljerije i armijske avijacije.

U osvajanju Krasnogorovke, tenkovske jedinice su pružale vatrenu podršku i omogućavale prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i usklađenom delovanju, ruski desant je uspešno izvršio sletanje na zadatim linijama, uspostavivši čvrstu poziciju na periferiji naseljenog mesta.

Operacija je bila uspešna zahvaljujući aktivnom izviđanju i prilagođavanju bespilotnih letelica, što je omogućilo jurišnim grupama da prošire zonu kontrole i nastave ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno istog dana, potvrđeno je da su oružane snage Ukrajine povukle svoje trupe iz sela Stepove i Severne, blizu Avdejevke. U isto vreme, ruske snage intenziviraju upotrebu bespilotnih letelica i KAB-ova, čime otežavaju ukrajinskim formacijama organizaciju dugotrajne odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading