STRAVA NA NEBU: Avion prilikom poletanja POGODIO GROM! Sevnulo je kao nikad pre, a evo kako je sve izgledalo (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor snimka tačno je znao kada da kameru na telefonu uperi ka nebu

STRAVA NA NEBU: Avion prilikom poletanja POGODIO GROM! Sevnulo je kao nikad pre, a evo kako je sve izgledalo (VIDEO)

Foto: tiktok screenshot

Avion kompanije Air Canada koji je leteo na relaciji Vankuver - London pogodio je grom nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma.

Na svu sreću niko od putnika ili članova posade nije ni povređen, ali svakako je činjenica da su i sami videli dok su bili u vazduhu trenutak udara, odnosno pojavu munje na nebu.

Neverovatno, ali jedan mladić uspeo je da snimi trenutak kada je grom pogodio avion. Nije poznato da li je on snimao avion jer je neko njemu blizak bio u njemu ili je to radio iz nekog drugog razloga.

Itan Vest, mladić koji se školuje za pilota, autor je snimka. Ovom prilikom rekao je na društvenim mrežama da putnici ne mogu da imaju u avionu nikakve posledice od udara groma.

 

@cbcvancouver Ethan West, a student pilot, was watching planes at Vancouver International Airport recently when he said he captured footage of an Air Canada aircraft getting struck by lightning. In response, Air Canada said its planes are built to withstand lightning strikes. To read more, visit cbc.ca/bc. #plane #lightning #viral #aircanada #vancouver #yvr #storm #plane #britishcolumbia #cbcnews ♬ Sci-fi / space / science / documentary(1106126) - Lyrebirds music

 

"Moderni avioni izgrađeni su od ugljen-kompozita koji je prekriven tankim slojem bakra koji sprovodi elektricitet oko aviona i ne dopušta mu da uđe. Putnici mogu videti ili čuti munju, ali ne osete da je udarila u avion i nemaju nikakve posledice", kaže Vest, prenosi Daily mail.

Avion je po dolasku na aerodrom Hitrou u Londonu pregledan kako bi se osiguralo da nikakva oštećenja ne utiču na bezbednost leta.

Prema američkoj meteorološkoj agenciji, svaki avion u proseku jednom ili dvaput godišnje pogodi grom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading