MASK OKRENUO LEĐA I TRAMPU I BAJDENU: Njegove reči još odzvanjaju Amerikom

Autor:

Svet

07.03.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask se tokom vikenda sastao sa bivšim predsednikom SAD, koji mu je tražio sredstva za svoju kampanju, prenosi Rojters

MASK OKRENUO LEĐA I TRAMPU I BAJDENU: Njegove reči još odzvanjaju Amerikom

Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je danas da neće donirati novac za kampanju kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa, kao ni za kampanju predsednika SAD Džozefa Bajdena.

''Samo da budem veoma jasan, neću donirati novac nijednom kandidatu za predsednika SAD'', napisao je Mask na svom nalogu na mreži X.

Mask se tokom vikenda sastao sa bivšim predsednikom SAD, koji mu je tražio sredstva za svoju kampanju, prenosi Rojters.

Ranije danas bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli povukla se iz trke za republikansku nominaciju, nakon čega su i Tramp i Bajden pozvali njene pristalice da glasaju za njih na predstojećim predsedničkim izborima u novembru ove godine.

Inače, Donald Tramp je juče izazvao Džozefa Bajdena na TV debatu, "bilo kad, bilo gde". Tramp je putem svoje mreže "Truth Social" pozvao Bajdena na raspravu o pitanjima od značaja za Ameriku i američki narod.


Najverovatniji republikanski kandidat za predsedničku nominaciju dodao je da poziva Bajdena na debatu, bilo kada, bilo gde, na bilo kom mestu.

Ovaj potez usledio je nakon što je Trampova poslednja rivalka Niki Hejli odustala od trke za republikanskog kandidata za Belu kuću.

Iz Bajdenovog izbornog štaba nisu direktno odgovorili na Trampov poziv, ali su predložili da republikanski kandidat može da pogleda večerašnje predsednikovo obraćanje Kongresu o stanju nacije, ukoliko toliko želi da vidi predsednika Bajdena u udarnom terminu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading