"NE POMAŽE REŠAVANJU PROBLEMA" Žestoke reakcije Berlina na izjavu Makrona

Autor:

Svet

06.03.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je na sastanku sa francuskim emigrantima koji žive u Pragu, govoreći o sukobu u Ukrajini, rekao da je došlo vreme da pojačaju svoju podršku Kijevu i ne budu kukavice.

"NE POMAŽE REŠAVANJU PROBLEMA" Žestoke reakcije Berlina na izjavu Makrona

Foto: Tanjug/AP

Nemački ministar odbrane, Boris Pistorijus, kritikovao je izjavu francuskog predsednika, Emanuela Makrona, u kojoj poziva saveznike da prestanu da budu kukavice kada je reč o pomoći Ukrajini, kao i njegovu izjavu o slanju trupa u zonu sukoba, piše "Tagesšau".

- S moje tačke gledišta, ne treba da raspravljamo o slanju kopnenih snaga ili o većoj ili manjoj hrabrosti. Moramo da se fokusiramo na najveće probleme – efikasno i brzo povećanje industrijske proizvodnje, na primer, municije za artiljeriju i sisteme protivvazdušne odbrane - ukazao je nemački ministar.

Foto: Tanjug/AP

 

Kontroverza kakvu je predložio Makron ne pomaže u rešavanju problema sa kojima se Zapad suočava uz podršku Ukrajine, ocenio je Pistorijus.

Dan ranije Makron je na sastanku sa francuskim emigrantima koji žive u Pragu, govoreći o sukobu u Ukrajini, rekao da je došlo vreme da pojačaju svoju podršku Kijevu i ne budu kukavice.

Početkom prošle nedelje u Parizu je održana konferencija za podršku kijevskom režimu, sazvana na inicijativu francuskog lidera na kojoj su prisustvovali lideri desetak zemalja, uključujući Nemačku, Veliku Britaniju, Poljsku, Dansku i Holandiju. Nakon sastanka Makron je nagovestio mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu i zbog toga se suočio sa kritikama brojnih zapadnih saveznika.

Makron je, takođe, obećao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading