RUSIJA OTKRILA UKRAJINSKOG ŠPIJUNA: Pokušao nabaviti tajne komponente za moćno oružje (VIDEO)

Autor:

Svet

28.02.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine Rusija je otvorila 31 slučaj vezan za špijunažu i 98 za izdaju.

RUSIJA OTKRILA UKRAJINSKOG ŠPIJUNA: Pokušao nabaviti tajne komponente za moćno oružje (VIDEO)

Foto: FSB/Printscreen

Sud u Rusiji osudio je 57-ogodišnjeg Ukrajinca na 11,5 godina zatvora zbog špijunaže, jer je pokušao nabaviti tajne komponente projektila i prokrijumčariti ih Ukrajinu, saopštile su ruske novinske agencije.

Ruska Službu bezbednosti (FSB) je rekla da je muškarac, identifikovan kao Serhij Krivicki, bio agent ukrajinske vojno-obaveštajne službe. Nije rečeno da li se izjasnio krivim ili ne.

FSB je pojasnio, kako navode agencije, da je muškarac pokušao nabaviti tajne komponente ruskog raketnog sistema zemlja-vazduh S-300, kako bi ih prokrijumčario u Ukrajinu.

Po FSB, Krivicki je stanovnik Melitopolja, ukrajinskog grada koji su ruske snage zauzele početkom 2022. Moskva sada smatra Melitopolj delom Rusije, što Kijev i Zapad ne prihvataju.

Prošle godine Rusija je otvorila 31 slučaj vezan za špijunažu i 98 za izdaju, što je najviši broj od raspada Sovjetskog Saveza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading