"ZAMENIO GIMNASTIČARKU MLAĐIM MODELOM" Pogledajte "rusku Barbiku" koja je ukrala srce ruskom lideru (VIDEO)

Autor:

Svet

20.02.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekaterina Katja Mizulina (39) je šefica Ruske lige za siguran internet i ćerka "fanatično pro-Putinove i antiukrajinske senatorke", piše Dejli mejl.

"ZAMENIO GIMNASTIČARKU MLAĐIM MODELOM" Pogledajte "rusku Barbiku" koja je ukrala srce ruskom lideru (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Ruski predsednik, Vladimir Putin, navodno je našao novu ljubav sa istoričarkom umetnosti školovanom u Londonu, prenose ruski opozicioni Telegram kanali.

Ekaterina Katja Mizulina (39) je šefica Ruske lige za siguran internet i ćerka "fanatično pro-Putinove i antiukrajinske senatorke", piše Dejli mejl.

Na nju se gleda kao na internet cenzora, koji nastoji da iskoreni kritike na račun Putina, posebno kad je reč o ratu protiv Ukrajine. Društveni mediji u Rusiji i Ukrajini uhvatili su se za tvrdnje da je 71-Putin pronašao novu ljubav u Mizulini, ćerki senatorke Elene Mizuline (69).

Izgleda da 40-godišnja olimpijaska gimnastičarka, Alina Kabajeva, sa kojom Putin navodno ima nekoliko dece, "nije bila dovoljna za Putina", koji je sada u svojoj 71. godini navodno našao nešto mlađu ljubavnicu, piše Dejli mejl, dodajući da je ruski predsednik "zamenio Kabajevu za mlađi model".

Putin se razveo od supruge Ljudimile 2013. a već tada su kružile glasine da je imao dve afere i najmanje jedno vanbračno dete. Bivša čistačica Svetlana Krivonogih, koja je postala bogatašica preko noći i preselila u luksuzni penthaus u Sankt Peterburgu, prva je podstakla takve sumnje, i mnogi veruju da je njena 20-godišnja ćerka Luiza Rozova Putinovo vanbračno dete, navodi se.

Sada ruski opozicioni "Telegram" kanali tvrde da se Putin "zbližio" sa Katjom Mizulinom.

Mediji su je prozvali "ruskom Barbikom".

Katja, ćerka proputinovske senatorke Elene Mizuline i profesora Mihajla Mizulina koji radi u Moskvi, završila je prestižne škole u Britaniji, diplomirala je u Školi orijentalnih i afričkih studija Univerziteta London 2004.

Oba njena roditelja podležu sankcijama zbog svojih veza sa Kremljom, a veruje se da i sama Mizulina ima niz kontakata sa FSB, s obzirom na njenu ulogu u Ligi za bezbedan interneta.

Javnosti je upala u oko 2017, kad je imenovana za direktorku Ruske lige za bezbedan internet i ubrzo postala vodeća ličnost na polju cenzure. Ova organizacija, u koju ultranacionalistički oligarh, Konstantin Malofejev, ulaže neopisive sume novca, zvanično je posvećena zaštiti mladih korisnika interneta od potencijalno štetnih sadržaja poput eksplicitnog nasilja i pornografije, navodi Dejli mejl.

Ali, kako navodi list, u stvarnosti je Mizulina preuzela ključnu ulogu u sistemu koji ograničava slobode korisnika interneta i uklanja svaki sadržaj za koji se smatra da osporava zvanične narative Kremlja.

Borac za ljudska prava, Olga Romanova, stručnjak za zatvorski sistem u kojem je u petak preminuo opozicioni lider Aleksej Navaljni, rekla je je Katja baš po Putinovom ukusu.

- Ovaj tip "Barbike" mu je uvek veoma pristajao... Putin ima 71 godinu... Uopšteno govoreći, čovek je u punom cvatu, zašto da ne? A Katja Mizulina ima 39 godina... ne zaboravimo da je i ona za "tradicionalne vrednosti" baš kao i Alina Kabajeva - navodno je rekla Romanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading