PLJUŠTALA KIŠA RAFALA IZMEĐU NARKOKARTELA! Meksička vojska UBILA 12 naoružanih osoba blizu granice sa SAD-om

Autor:

Svet

19.02.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miguel Aleman već duže vreme predstavlja poprište nasilja i bitaka za teritorije između narkokartela Zetas, poznatog kao "Kartel severoistoka", i Zalivskog kartela.

PLJUŠTALA KIŠA RAFALA IZMEĐU NARKOKARTELA! Meksička vojska UBILA 12 naoružanih osoba blizu granice sa SAD-om

Foto: Tanjug/AP

U nedavnom incidentu nedaleko od granice sa Teksasom, meksički vojnici su se sukobili sa naoružanim napadačima u gradiću Migel Aleman, rezultirajući smrću 12 osumnjičenih.

Prema saopštenju Sekretarijata za bezbednost severne meksičke države Tamaulipas, vojnici su bili napadnuti, nakon čega je došlo do razmene vatre u kojoj su 12 napadača "skresani". Lokalni izraz "skresan" koristi se kao sinonim za likvidaciju osumnjičenih, a na licu mesta zaplenjeno je 12 pušaka, prenosi Beta.

Nasilje i trka za teritorijama

Miguel Aleman već duže vreme predstavlja poprište nasilja i bitaka za teritorije između narkokartela Zetas, poznatog kao "Kartel severoistoka", i Zalivskog kartela. Ovaj incident samo je još jedan u nizu nasilnih sukoba koji potresaju ovo područje, a označava i konstantnu borbu za kontrolu teritorija i trgovinu drogom.

Nedostatak informacija i odgovornosti

Iako je saopšteno da niko još nije preuzeo odgovornost za napad na vojnike, Meksička vojska nije iznela dodatne informacije o oružanom sukobu. Ovo dodatno doprinosi neizvesnosti i složenosti situacije na terenu, ostavljajući prostor za spekulacije i dodatne tenzije.

Uzimajući u obzir ovaj incident, jasno je da je nasilje i dalje prisutno duž meksičko-američke granice, dok se lokalne vlasti i vojska trude da održe kontrolu nad situacijom. Očekuje se da će daljnja istraga pružiti više informacija o ovom događaju, dok stanovnici ovog područja ostaju suočeni sa posledicama nasilja i trgovine drogom.

(Beta)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading