OTKRIVENI TAJNI PREGOVORI PUTINA! Evo KAKAV je plan kovao za Navaljnog, Zapad na nogama!

Autor:

Svet

18.02.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je ranije nagovestio ovu mogućnost!

OTKRIVENI TAJNI PREGOVORI PUTINA! Evo KAKAV je plan kovao za Navaljnog, Zapad na nogama!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni ponovo optužuje Putina bez dokaza

Prema navodima nemačkog Bilda, Moskva je pregovarala sa Vašingtonom i Berlinom o razmeni Alekseja Navaljnog.

Nemački tabloid je saznao da je ruski predsednik Vladimir Putin želeo da dobije obaveštajca Vadima Кrasikova, koji se nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu. Kolumnista nemačkog tabloida, Filip Pjatov, navodi da je Aleksej Navaljni trebalo da bude oslobođen u zamenu za Кrasikova, prenosi Moscow times.

Veza hapšenja nemačkog državljanina i pokušaja dolaska do Krasikova

Bild je takođe preneo da bi nedavno hapšenje nemačkog državljanina na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu moglo biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Кrasikova. U februaru je pronađeno šest gumenih medveda sa kanabisom kod stanovnika Hamburga koji je doleteo u Sankt Peterburg da poseti svoju devojku, zbog čega mu sada preti kazna do sedam godina zatvora.

Nagoveštaj moguće razmene

Putin je ranije nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Кarlsonu. Iako nije direktno imenovao Krasikova, opis odgovara.

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Taker Karlson i Vladimir Putin

Navaljni preminuo u zatvoru

Aleksej Navaljni preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara. Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate, a uzrok smrti još uvek nije zvanično objavljen. Telo političara nalazi se u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard, gde se čeka dolazak stručnjaka iz prestonice kako bi se obavila obdukcija.

Sumnje u uzrok smrti

Advokatu i majci Navaljnog rečeno je da je uzrok smrti sindrom iznenadne smrti, dok izvor Novaje Gazete navodi da su na telu primetne modrice. Lokalnim patolozima je zabranjeno da vrše obdukcije, a čeka se dolazak stručnjaka iz prestonice.

(Moscow Times)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading