OGLASIO SE BORELJ NAKON SASTANKA SA UDOVICOM NAVALJNOG: Putin će MORATI da odgovara za njegovu smrt!

Autor:

Svet

19.02.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom sastanka sa ministrima inostranih poslova EU u Briselu, Julija Navaljna istakla je da Rusija nije samo Putin i da Putin nije celokupna Rusija.

OGLASIO SE BORELJ NAKON SASTANKA SA UDOVICOM NAVALJNOG: Putin će MORATI da odgovara za njegovu smrt!

Foto: Tanjug/AP

Danas je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj, izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin "morati da odgovara" za smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Borelj je ovo saopštio nakon sastanka sa udovicom Navaljnog, Julijom Navaljnom, koja je takođe izrazila očekivanje da Putin i njegov režim snose odgovornost za tragični događaj, prenosi Beta.

Julija Navaljna: "Rusija nije Putin i Putin nije Rusija"

Tokom sastanka sa ministrima inostranih poslova EU u Briselu, Julija Navaljna istakla je da Rusija nije samo Putin i da Putin nije celokupna Rusija. Ova izjava oslikava njen stav o odvajanju ruskog naroda od političkih odluka Kremlja. Ministri su podržali Juliju Navaljnu dugačkim aplauzom nakon njenog govora, što ukazuje na podršku i solidarnost EU prema udovici protivnika Kremlja.

EU priprema nove sankcije protiv Rusije

Evropska unija već je uvela 12 paketa sankcija protiv Rusije, a planira da usvoji i 13. paket sankcija uoči druge godišnjice ruske invazije na Ukrajinu, 24. februara. Osim toga, nekoliko ministara EU založilo se za uvođenje dodatnih sankcija Rusiji, a Julija Navaljna je podržala ovaj stav, tražeći da se mere više usmere na okruženje Vladimira Putina i "korumpirane oligarhe" koji ga podržavaju.

Julija Navaljna poziva na nastavak borbe protiv režima


Julija Navaljna istakla je svoju posvećenost nastavku borbe protiv režima koji je doveo do smrti njenog muža, Alekseja Navaljnog. Ona je naglasila da je Aleksej bio heroj i da je umro kao heroj, što jasno pokazuje njen stav o njegovom nasleđu i doprinosu političkoj situaciji u Rusiji. Ova hrabra izjava udovice Navaljnog dodatno je istakla njenu odlučnost da nastavi sa borbom i da se izbori za pravdu za svog supruga.

Uprkos tragičnom događaju, reakcija EU i Julije Navaljne jasno pokazuje odlučnost da se istraži odgovornost za smrt Alekseja Navaljnog i da se nastavi borba za demokratske vrednosti i ljudska prava u Rusiji.

(Beta)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading