UHAPŠEN NAPADAČ NA ŽELEZNIČKOJ STANICI! Dolijao vlastima nakon 25 GODINA, okončana drama!

Autor:

Svet

17.02.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je policija opkolila voz, nekoliko službenika je ušlo i uspelo da uhapsi osumnjičenog bez ikakvog otpora.

UHAPŠEN NAPADAČ NA ŽELEZNIČKOJ STANICI! Dolijao vlastima nakon 25 GODINA, okončana drama!

Foto: Gianni Gattus / AFP / Profimedia

Na železničkoj stanici u nemačkom gradu Vupertalu došlo je do dramatičnog hapšenja jedne osobe, čime je okončana 25-godišnja potraga za Ernst-Folkerom Štaubom (69), bivšim članom Frakcije crvene armije, poznatije kao Bader-Majnhof grupa.

Sumnja u naoružanog muškarca i eksploziv u vozu

Prema informacijama, voz koji je trebalo da krene u 14:58 časova zaustavljen je zbog sumnje da se u njemu nalazi naoružani muškarac, kao i mogući eksploziv. Istovremeno, železnička ruta između Rurske oblasti i Kelna je zatvorena kako bi policija mogla da interveniše, prenosi Bild.

Hapšenje bez otpora

Nakon što je policija opkolila voz, nekoliko službenika je ušlo i uspelo da uhapsi osumnjičenog bez ikakvog otpora. Portparol policije je izjavio da se trenutno proverava da li je uhapšena osoba tražena u celoj zemlji, ali je istakao da u ovoj akciji nije bilo povređenih.


Ovo hapšenje je okončalo dugogodišnju potragu za Štaubom, čime je završen jedan od najdugotrajnijih lova na begunce u Nemačkoj.

Podsetimo, policija Češke je nedavno objavila snimak spasavanja 21-godišnje devojke koja je pokušala samoubistvo skočivši pod voz. Incident se dogodio na železničkoj stanici u Kolinu, a brza reakcija policajaca Mateja Novotnog i Štepana Liske je bila ključna u spasavanju mlade devojke.

Hitna intervencija na licu mesta

Kada su dobili informaciju o incidentu, policajci su odmah reagovali i stigli na lice mesta za samo dva minuta.

Pronašli su povređenu devojku pored pruge i odmah pristupili pružanju prve pomoći. Korišćenjem podveza uspeli su da zaustave krvarenje na povređenim udovima, dok su istovremeno pažljivo komunicirali sa devojkom.

(Bild)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading