''ALEKSEJ NAVALJNI JE UBIJEN'' Otkriveni NOVI DETALJI o SMRTI ruskog opozicionara: Njegovi saradnici traže da se telo HITNO preda PORODICI!

Autor:

Svet

17.02.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U potresnom obrtu događaja, saradnici Alekseja Navaljnog potvrdili su da je poznati ruski opozicionar preminuo u zatvorskoj koloniji na severu Rusije. Ova informacija izazvala je šok i tugu među njegovim pristalicama širom sveta.

''ALEKSEJ NAVALJNI JE UBIJEN'' Otkriveni NOVI DETALJI o SMRTI ruskog opozicionara: Njegovi saradnici traže da se telo HITNO preda PORODICI!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka opozicionara, Kira Jarmiš, objavila je da je informacija o smrti Navaljnog tačna, potvrđena od strane Federalne kazneno-popravne službe za Jamalo-Nenecki autonomni okrug.

- Aleksej Navaljni je ubijen. Njegova smrt dogodila se 16. februara u 14.17 sati po lokalnom vremenu. Tako piše u zvaničnom obaveštenju upućenom Aleksejevoj majci - napisala je Jarmiš na svom profilu na društvenoj mreži X (Tviter).

Ona je takođe istakla da tim preminulog opozicionara zahteva hitno predavanje tela porodici.

- Zaposleni u koloniji izjavio je da se telo Navaljnog nalazi u Salehardu. Telo su odneli članovi istražnog komiteta - dodala je Jarmiš, naglašavajući da se na telu sprovode "istraživanja".

Foto: Instagram

 

Udovica Alekseja Navaljnog, Julija Navaljnaja, izjavila je da odbija da veruje medijskim izveštajima o smrti svog supruga dok ne dobije zvanična dokumenta.

Aleksej Navaljni preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara, prema saopštenju Federalne kazneno-popravne službe za Jamalo-Nenecki autonomni okrug. Navodi se da se opozicionar nakon šetnje osećao loše, izgubio svest i da mere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate.

Međutim, porodica i saradnici Navaljnog primetili su da se nekoliko dana pre njegove smrti osećao dobro.

- Ne želim da čujem saučešće. Videli smo sina u koloniji 12. februara i bili smo na sastanku. Bio je zdrav i veseo - napisala je njegova majka Ljudmila Navaljnaja.

Advokat Leonid Solovjov potvrdio je da se sastao s Navaljnim u sredu i da tada nije bilo naznaka problema. Navaljni je čak učestvovao na sastanku putem video veze 15. februara, gde se izrazio kao zdrav i aktivan, iznoseći argumente u odbranu svog stava pred Vladimirskim oblasnim sudom, piše Moskov tajms.

Svet je ostao u neverici zbog iznenadne smrti ovog hrabrog opozicionara, a njegove pristalice zahtevaju nepristrasnu istragu o okolnostima koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading