UMRO JOŠ JEDAN PUTINOV PROTIVNIK! Borio se za Navaljnog, stajao rame uz rame sa njim i preminuo ISTI DAN kad i on!

Autor:

Svet

17.02.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitrij Markov, jedan od Putinovih protivnika, umro isti dan kad i Aleksej Navaljni.

UMRO JOŠ JEDAN PUTINOV PROTIVNIK! Borio se za Navaljnog, stajao rame uz rame sa njim i preminuo ISTI DAN kad i on!

Foto: facebook

Dmitrij Markov, poznati ruski fotograf preminuo je juče u 42. godini, objavili su lokalni mediji u njegovom rodnom gradu Pskovu, pozivajući se na njegove prijatelje, a prenosi Moscow Times.

Markov je za svoju fotografiju koristio isključivo Iphone, a bio je poznat po snimanju fotografija svakodnevnog života u Rusiji i njenim regionima.

Njegova fotografija maskiranog policajca specijalnih snaga koji sedi ispod portreta predsednika Vladimira Putina postala je simbol protesta 2021. godine protiv zatvaranja kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je preminuo juče, na isti dan kad i Markov.

Pomenuta fotografija je prodata za 2 miliona rubalja (21.760 dolara) na online aukciji, a prihod je išao ljudima koji su bili uhapšeni ili kažnjeni tokom protesta u podršci Navaljnom.

Markov je volontirao u sirotištu i radio kao pomoćni nastavnik u dobrotvornoj organizaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom.

Objavio je tri knjige svoje fotografije, a njegova Instagram stranica sa fotografijama Rusije ima više od 800.000 pratilaca.

Podsetimo, Aleksej Navaljni juče je preminuo u zatvoru nakon jutarnje šetnje. On je izgubio svest, a ekipa Hitne pomoći je odmah reagovala, reanimirali su ga više od pola sata, ali bezuspešno.

Uzroci smrti se trenutno istražuju, a komisija iz centralne kancelarije Federalne kazneno-popravne službe Rusije će biti poslata u koloniju radi dodatne provere, prema navodima ruske agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
savas

17.02.2024 10:17

Toliko je zao i licemeran zapad , gde je taj svet da stane na put , svakodnevno ubjanje palestinskog naroda , zasto tu nema osude i dreke , kao da su zlikovci zapada ljudi , a arapi to nisu ,Sramota ./