KALINJINGRAD NA NIŠANU NATO! Moskva na nogama! ALARMANTNO OBRAĆANJE POLJSKOG GENERALA!

Autor:

Svet

10.02.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski ministar nacionalne odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš takođe je izneo zabrinjavajuće izjave, nagoveštavajući mogućnost rata sa Rusijom u budućnosti.

KALINJINGRAD NA NIŠANU NATO! Moskva na nogama! ALARMANTNO OBRAĆANJE POLJSKOG GENERALA!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske general Valdemar Skržipčak, izneo je zabrinjavajuće tvrdnje o mogućem sukobu između NATO-a i Rusije. On je istakao da bi u slučaju sukoba budućnost Kalinjingradske oblasti mogla biti ugrožena, nazivajući je "okupiranom teritorijom" koju bi alijansa mogla likvidirati.

- U slučaju sukoba između NATO-a i Rusije, budućnost regiona Kalinjingrada biće likvidacija ove teritorije koju je okupirala Rusija - rekao je on, prenosi Informer.

General je naglasio da Poljska aktivno gradi utvrđenja u pograničnom području sa Rusijom i Belorusijom, kao deo priprema za potencijalni sukob.


Poljski ministar nacionalne odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš takođe je izneo zabrinjavajuće izjave, nagoveštavajući mogućnost rata sa Rusijom u budućnosti. On je istakao potrebu da se zemlja pripremi za "bilo koji scenario" i naglasio važnost pripreme za potencijalni sukob. Ova izjava dodatno potvrđuje ozbiljnost situacije i napore koje Poljska preduzima kako bi osigurala svoju nacionalnu bezbednost.

S druge strane, Rusija je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji članici NATO-a, ali istovremeno je naglasila da neće ignorisati akcije koje smatra potencijalno opasnim po svoje interese.

Ističe se i otvorenost za dijalog, ali uz zahtev za ravnopravnu osnovu, dok se istovremeno zahteva napuštanje kursa militarizacije kontinenta od strane Zapada.

General Skržipčakove izjave jasno pokazuju zabrinutost zbog mogućeg sukoba između NATO-a i Rusije, dok se Poljska aktivno priprema za svaki mogući scenario. Ova situacija ukazuje na kompleksnost odnosa između ove dve strane i naglašava potrebu za diplomatskim rešenjima koja bi smanjila tenzije i osigurala mirnu budućnost regiona.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading