RAT ISKLJUČUJE LOGIKU: UDUS izrazio žaljenje zbog odluke HBO o oduzimanju uloge Milošu Bikoviću!

Autor:

Zabava

05.02.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) danas je izrazilo najdublje žaljenje povodom nedavne odluke HBO-a da glumcu Milošu Bikoviću oduzmu prethodno dodeljenu ulogu u seriji "Beli lotos".

RAT ISKLJUČUJE LOGIKU: UDUS izrazio žaljenje zbog odluke HBO o oduzimanju uloge Milošu Bikoviću!

Foto: Republika.rs

U saopštenju UDUS na čijem je čelu Nebojša Dugalić konstatuje se da su "svesni da rat isključuje svaku drugu logiku opredeljivanja osim one 'za ili protiv' i da u sveopštoj uzavrelosti strasti i međusobnih optužbi nema prostora za bilo kakav dijalog iznijansiranih argumenata".

Uprkos tome, UDUS je ocenio da je "tužno da živimo u vremenu u kome je tako lako optužiti nekoga za 'podržavanje genocida' i 'kršenje međunarodnog prava' bez ikakvog uzimanja u obzir glas optuženog u vezi sa tim".

- Biković se povodom takvih optužbi sam nedvosmisleno oglasio i jasno ogradio od njih, precizno definišući svoj stav povodom rata i sveopšteg stradanja nevinih ljudi - navodi se u saopštenju izdatom povodom otkazivanja angažmana Milošu Bikoviću u HBO seriji "Beli lotos".

Republika

Foto: Tanjug

Nebojša Dugalić, predsednik UDUS

Iz UDUS-a je navedeno da "sasvim sigurno ne odgovara istini dve tako teške i strašne optužbe", pošto Biković "nikada nije podržavao genocid i bio kršitelj međunarodnog prava".

- Nadamo se samo da nećemo, zbog takve medijske olakosti u paušalnim optužbama, prisustvovati ponovnom oživljavanju vremena, kada je bilo dovoljno da neko na nekog pokaže prstom, pa da taj završi pred nekim streljačkim vodom ili na nekom Golom otoku - piše u saopštenju.

Iz UDUS-a je navedeno da žele da veruju "da ćemo se svi zajednički izboriti za to da stvaralački i umetnički integritet i svet stavimo van domašaja bilo koga ko bi da ga instrumentalizuje u sklopu svojih dnevno političkih agendi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading