Miloš Biković izneo STAV o ratu u Ukrajini, svima ZAPUŠIO usta!

Autor:

Zabava

25.01.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultura i umetnost su jedini koji mogu da povežu ceo svet, istakao je srpski glumac.

Miloš Biković izneo STAV o ratu u Ukrajini, svima ZAPUŠIO usta!

Foto: youtube.com/AmiG Show

Povodom objave ukrajinskog ministarstva u kojoj Kijev negoduje zbog pridruživanja Miloša Bikovića popularnoj HBO seriji "Beli lotos" srpski glumac se nije oglašavao, ali je svoj stav o ovom sukobu već jasno predočio.

Biković je svojevremeno prokomentarisao rat između Rusije i Ukrajine, kao i uticaj koji taj rat ima na kulturu i umetnost.

- Kultura i umetnost su jedini koji mogu da povežu ceo svet. Čak i kada je stanje rata, opet možete da se povežeta sa čovekom iza rova, sa nečim što svi razumemo i doživljavamo - istakao je Biković i dodao da rat Rusije protiv Ukrajine smatra ne samo oružanim sukobom, već i informativnim.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

- Ne vodi se rat samo oružjem, nego i informativno. Čim vam neko traži da odmah iznesete mišljenje, onda se operiše i informacijama. Ne volim na komplikovana pitanja da dajem pojednostavljene odgovore. Ne bih rekao da se Putin jedno jutro probudio i rešio da ubija ukrajinsku decu. Mi smo bili žrtve, ali smo predstavljani i kao agresori u svetu. To je to licemerje ovog sveta jer ono o čemu nam je korisno i zanimljivo da pričamo, to ćemo javljati, a ostalo mediji ignorišu.

Glumac je i na svom Instagram profilu izneo stav o sukobu Rusije i Ukrajine, a onda se prisetio i svega kroz šta je Srbija prošla tokom ratnih godina.

Želeo bih da nema ratova, ma koliko je to naivno, znam. Imao sam 3 godine kada je izbio rat u mojoj zemlji. Imao sam 5 godina kada je izbio još jedan rat. Imao sam 11 godina kada su nas bombardovali. Znam koliko je rat užasan. Prošli smo kroz sličnu situaciju, mada se nijedna ne može porediti, jer svaki sukob ima različite okolnosti. Najgore u svemu tome je što nas rat i krvoproliće na bilo kojoj strani podsećaju koliko je čovečanstvo daleko od ideala jedinstva i ljubavi. Bože, sačuvaj živote svih onih koji su sada u opasnosti - zaključio je Biković uz belu objavu, koja simbolizuje mir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading