"NEĆEMO STATI DOK NE UNIŠTIMO HAMAS" Netanjahu nema dilemu: Izrael neće okončati rat dok ne oslobodi sve taoce!

Autor:

Svet

04.02.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela je takođe istakao da oslobađanje svih talaca i osiguravanje da Pojas Gaze nikada više neće predstavljati pretnju za Izrael predstavljaju ključne ciljeve.

"NEĆEMO STATI DOK NE UNIŠTIMO HAMAS" Netanjahu nema dilemu: Izrael neće okončati rat dok ne oslobodi sve taoce!

Foto: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas na sednici vlade da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi.

On je istakao da je uništenje Hamasa glavni ratni cilj Izraela, te da to podrazumeva uništenje preostalih sedam bataljona te terorističke grupe. Netanjahu je takođe naglasio da su operacije čišćenja koje izraelska vojska sprovodi u racijama u severnom i centralnom Pojasu Gaze, kao i uništavanje mreže podzemnih tunela te grupe, procesi koji zahtevaju vreme.


Oslobađanje talaca i sigurnost Pojasa Gaze

Premijer Izraela je takođe istakao da oslobađanje svih talaca i osiguravanje da Pojas Gaze nikada više neće predstavljati pretnju za Izrael predstavljaju ključne ciljeve. Govoreći o potencijalnom dogovoru o oslobađanju talaca, Netanjahu je naglasio da Izrael neće pristati na svaki dogovor, ni po koju cenu, te je demantovao navode u medijima o tome da je Izrael pristao na oslobađanje velikog broja terorista.

Reakcije i kontekst

Ove izjave premijera Netanjahua dolaze u trenutku kada su napetosti između Izraela i Hamasa veoma visoke, a međunarodna zajednica sve više apeluje na prekid vatre i pregovore radi postizanja trajnog mira. Takođe, izraelski premijer je istakao odlučnost Izraela u postizanju svojih ciljeva, što dodatno komplikuje situaciju i postavlja pitanje mogućnosti postizanja sporazuma između dve strane.

Uništenje Hamasa kao prioritet

Netanjahu je naglasio da je uništenje Hamasa prioritet izraelske vojne operacije, ističući značaj operacija čišćenja i uništavanja podzemnih tunela te terorističke grupe. Ova odlučnost Izraela u suočavanju sa Hamasom predstavlja ključnu tačku u politici Izraela prema Pojasu Gaze i palestinskim teritorijama.


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je jasno stavio do znanja da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi, uključujući uništenje Hamasa, oslobađanje svih talaca i osiguravanje sigurnosti Pojasa Gaze. Njegove izjave dolaze u vreme visokih napetosti između Izraela i Hamasa, te će dalji razvoj situacije biti od presudnog značaja za budućnost regiona.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading