LJUBAV U DUBOKOJ ILEGALI! Bivši premijer i supruga osuđeni na sedam godina ROBIJE zbog OVOG poteza!

Autor:

Svet

03.02.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kan je u zatvoru, a njegovoj supruzi je određeno da bude u kućnom pritvoru u vili u Islamabadu

LJUBAV U DUBOKOJ ILEGALI! Bivši premijer i supruga osuđeni na sedam godina ROBIJE zbog OVOG poteza!

Foto: Credit: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Danas je doneta presuda koja je šokirala politički svet Pakistana - bivši premijer Imran Kan i njegova supruga Bušra Kan osuđeni su na po sedam godina zatvora. Razlog za ovu presudu je brak Kana i Bušre, koji je sklopljen neposredno nakon njenog razvoda od prvog supruga, što je protivno islamskim pravilima koja zahtevaju određeni period između razvoda i sklapanja novog braka, poznat kao "iddat".

Novčane kazne i političke posledice

Pored zatvorskih kazni, sud je naložio i novčane kazne od po 1.800 dolara za oboje supružnika. Ovo nije prva presuda koja je zadesila Kana ove nedelje, budući da je već osuđen na 10 godina zatvora zbog odavanja državne tajne i na 14 godina zajedno sa suprugom zbog korupcije i ilegalne prodaje državnih poklona. Sve ove presude stižu neposredno pred nacionalne izbore, na kojima je Kana zabranjeno da učestvuje, prenosi Tanjug.

Negiranje krivičnih dela

I pored svih optužbi i presuda, Imran Kan i Bušra Kan i dalje negiraju da su počinili bilo kakva krivična dela. Imran Kan se trenutno nalazi u zatvoru, dok je njegovoj supruzi određen kućni pritvor u njihovoj vili u Islamabadu.

Suspendovan na 10 godina iz političkog života

Osim zatvorskih kazni, Kana čeka i suspenzija na 10 godina iz političkog života zbog optužbi koje su iznete protiv njega. Ova presuda označava kraj političke karijere jednog od najznačajnijih političara u Pakistanu.

Ova serija presuda protiv Imrana Kana i njegove supruge Bušre Kana izazvala je veliku pažnju javnosti i političkih krugova u Pakistanu, te će njihove posledice biti značajne za političku scenu ove zemlje.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading