PREMINUO SIN POSLEDNJEG KRALJA ITALIJE! Zbog smrti tinejdžera bio pod ISTRAGOM!

Autor:

Svet

03.02.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godine 1978. Vitorio Emanuele od Savoja je pod istragom zbog smrti Dirka Hamera, 19-godišnjeg nemačkog mladića koji je bio teško povređen.

PREMINUO SIN POSLEDNJEG KRALJA ITALIJE! Zbog smrti tinejdžera bio pod ISTRAGOM!

Foto: Credit: Mimmo Carriero / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Danas je svet izgubio jednu od najkontroverznijih ličnosti kraljevske porodice Savoja, Vitoria Emanuele Savojskog. Sin poslednjeg kralja Italije, Umberta II, i Marije Hoze, preminuo je u 87. godini života u Ženevi, što je potvrđeno od strane Kraljevske kuće iz Savoja.

Sumnjivi incident na Korzici

Jedan od najmračnijih trenutaka u životu Vitoria Emanuele je bio incident na Korzici 1978. godine, kada je bio pod istragom zbog smrti nemačkog mladića Dirka Hamera (19). Mladić je teško povređen dok je spavao na čamcu, a princ je bio umešan u ovaj tragični događaj. Iako je oslobođen optužbi za ubistvo iz nehata, 2006. godine došlo je do senzacionalne prekretnice kada je priznao svoju ulogu u ovom tragičnom događaju. Ova mračna tačka u njegovom životu dodatno je oblikovala njegovu javnu percepciju, prenosi Repubblica.it.

Nasleđe i kontroverze

Vitorio Emanuele Savojski je bio predmet brojnih kontroverzi tokom svog života, što je dodatno komplikovalo percepciju javnosti o kraljevskoj porodici Savoja. Pored toga, njegova smrt podstakla je spekulacije o budućnosti kraljevske porodice i mogućim sukobljenim mišljenjima unutar nje.


Dok se svet oprašta od Vitoria Emanuela Savojskog, ostaje da vidimo kako će njegova smrt uticati na kraljevsku porodicu Savoja i kako će biti zapamćen u istoriji Italije.

(Repubblica.it.)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading