SRUŠIO SE HANGAR NA AERODROMU, IMA MRTVIH! Povređeni u kritičnom stanju! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.02.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se desila u američkoj saveznoj državi Ajdaho

SRUŠIO SE HANGAR NA AERODROMU, IMA MRTVIH! Povređeni u kritičnom stanju! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X

Hangar u izgradnji na aerodromu u Bojziju, savezna država Ajdaho, srušio se, prouzrokujući smrt troje ljudi i povredu devetoro. Prema AP-u, petoro povređenih je u kritičnom stanju. Nesreća se desila u sredu oko 17 časova po lokalnom vremenu, a hangar koji je bio u privatnom vlasništvu urušio se.

Na konferenciji za novinare, vatrogasna služba je izjavila da se čini da je urušavanje zgrade izazvalo i pad dizalice, ali uzrok još uvek istražuju.

- Večeras je došlo do katastrofalnog urušavanja metalne konstrukcije na gradilištu. Oni koji su prvi reagovali pronašli su stravičnu scenu i predano su radili na obezbeđivanju i spasavanju žrtava - rekao je šef odeljenja Aron Hamel.

 

 

Zvaničnici navode da nije bilo poremećaja u saobraćaju na aerodromu.

Centar "Jackson Jet", u čijem vlasništvu je hangar u koji se urušio izdao je saopštenje u kojem se izražava saučešće porodicama stradalih.

- Neizmerno smo zahvalni na brzom i profesionalnom odgovoru vatrogasaca, policije i hitne pomoći kao i osoblju u bolnicama. Ovo se dogodilo zapadno od našeg postojećeg Centra u našem novom hangaru u izgradnji, gde je radilo na desetine posvećenih ljudi. Ne znamo tačno šta je uzrokovalo urušavanje hangara. Naš fokus je sada na podršci našem timu i partnerima u ovom teškom trenutku - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading