STRAVA I UŽAS! Karlton (5) stradao tokom igre balonom: Mama ga našla na podu bez svesti, lekari mu se danima borili za život!

Autor:

Svet

31.01.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlton Noa Donahi, dečak iz Njukasla u Engleskoj, preminuo je od teškog oštećenja mozga nakon što je učestvovao u igri koja se okončala tragično.

STRAVA I UŽAS! Karlton (5) stradao tokom igre balonom: Mama ga našla na podu bez svesti, lekari mu se danima borili za život!

Foto: Go fund Me

Trgaedija se odigrala u njegovom domu tokom 2022. godine kada je, u pokušaju da uplaši svoje roditelje, udahnuo helijum iz balona u obliku dinosaurusa.

Karlton je probušio balon i stavio ga preko svoje glave kako bi uplašio roditelje i izazvao smeh. Međutim, trenutak radosti prerastao je u nesreću kada je dečak udahnuo helijum, pao na pod i izgubio svest.

Desetak minuta kasnije, majka je pronašla svoje onesvešćeno dete u sobi i pozvala Hitnu medicinsku pomoć. Iako su lekari uložili napore tokom šest dana da spasu dečakov život, nažalost, izgubili su bitku.

Mrtvozornik iz Njukasla, suočen s ovom tragičnom situacijom, pokrenuo je inicijativu kako bi se sprečilo slično stradanje drugih mališana. On je naglasio potrebu za upozorenjima na mestima gde se prodaju baloni, posebno oni namenjeni najmlađima.

- Duboko sam potresen gubitkom mladog života. Ovakvi incidenti trebaju podstaći javnost na ozbiljnije razmatranje potencijalnih opasnosti koje proizvodi poput ovih balona mogu predstavljati za decu - izjavio je patolog

Kancelarija za bezbednost proizvoda i standarde (OPSS) brzo je odgovorila na ovu zabrinutost. Istakli su mogućnost uvođenja obaveznih upozorenja o opasnostima udisanja helijuma na balonima, kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Ova tragična priča služi kao podsetnik na važnost bezbednosti i svesti o potencijalnim rizicima pri korišćenju različitih proizvoda, posebno kada su deca u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading