JORDAN ĆE MU PRESESTI: Bajden pod OGROMNIM PRITISKOM, pogibija vojnika koštaće ga POBEDE na izborima?

Autor:

Svet

28.01.2024

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rejting predsednika SAD već neko vreme je u velikom padu

JORDAN ĆE MU PRESESTI: Bajden pod OGROMNIM PRITISKOM, pogibija vojnika koštaće ga POBEDE na izborima?

Foto: Shutterstock, Ap

Predsednik SAD Džozef Bajden gubi sve više glasova pred novembarske izbore a poslednji slučaj pogibije vojnika na granici Sirije i Jordana veoma je moguće da će ga koštati novog mandata.

Amerikanci su kao narod najosetljiviji kada je reč o slanju svojih trupa po svetu i momenata kada bez ikakvog razloga ili umešanosti u neki incident gube živote.

Kao što se to danas desilo kod Jordana, prenosi Sky News.

Radi se o napadu koji će prisiliti američkog predsednika Bajdena da odgovori. Ovaj trenutak za aktuelnog predsednika predstavlja itekako kompleksan izazov. 

U izbornoj godini i s anketama koje mu ne idu u prilog, Bajden je pod ogromnim pritiskom.

S jedne strane, silovit odgovor na napad bio bi prirodan odgovor vrhovnog komandanta američke vojske.

Međutim, njegov verovatni politički protivnik Donald Tramp već govori da je Bajden uvukao Ameriku u ratove, zbog čega eskalacija Bajdenu nikako ne ide u prilog.

Geopolitički gledano, činjenica da se napad dogodio na teritoriji Jordana, bliskog američkog saveznika, zabrinjavajuća je za Bajdena, baš kao i za jordansku vladu. 

Bajden će verovatno biti prisiljen da pošalje još više snaga u regiju kako bi dodatno osigurao američke baze i odvratio napade. Ali takav potez bi ujedno nove američke snage doveo u opasnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading