SLUČAJNA ILI NAMERNA GREŠKA? Jordan otkrio gde se dogodila pogibija Amerikanaca, OVO MENJA SVE

Autor:

Svet

28.01.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vojska je nešto ranije saošptila da su vojnici ubijeni u Jordanu napadom iz drona, dok je najmanje 25 vojnika ranjeno

SLUČAJNA ILI NAMERNA GREŠKA? Jordan otkrio gde se dogodila pogibija Amerikanaca, OVO MENJA SVE

Foto: Tanjug/AP

Napad u kojem je ubijeno troje američkih vojnika nije se dogodio na jordanskoj teritoriji, već u Siriji, rekao je večeras portparol jordanske vlade Muhanad al Mubaidin.

On je za javni servis Al Mamlaka rekao da je napad ciljao američki bazu Al Tanf u Siriji, preneo je Rotjers.

Međutim, američka vojska je nešto ranije saošptila da su vojnici ubijeni u Jordanu napadom iz drona, dok je najmanje 25 vojnika ranjeno.

Američka centralna komanda (CENTCOM) navela je u saopštenju da je došlo do napada dronom na bazu na severoistoku Jordana, u blizini granice sa Sirijom, preneo je BBC.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da su napad izvele "radikalne militantne grupe koje podržava Iran".

Bajden je rekao i da će američka vojska na napade odgovoriti na načon na koji SAD to budu odlučile da urade.

"Nemojte da imate dilemu. Svi umešani će odgovarati za napad na način i u vreme koje mi budemo odobrali", poručio je američki predsednik.

Ovo su prvi američki vojnici koji su ubijeni u tom regionu nakon Hamasovog smrtonosnog napada na jug Izraela 7. oktobra.

Od tada je bilo napada na američke baze u regionu, ali dosad američka vojska nije objavila da je bilo žrtava među njihovim vojnicima.

"Dok skupljamo podatke o napadu, znamo da su ga izvele proiranske radikalne militantne grupe, koje operišu u Siriji i Iraku. Supruga Džil i ja ćemo se pridružiti porodicama palih vojnika - kao i Amerikanci širom zemlje - tugujući za gubitkom naših radnika u ovakvom gnusnom i totalno nepravednom napadu", istakao je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading