PREDIZBORNA KAMPANJA U NJU HEMPŠIRU: Donald Tramp i Niki Hejli se susreću, SPREMA SE VELIKO IZNENAĐENJE?

Autor:

Svet

23.01.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niki Hejli se nada da će nezavisni glasači iz Nju Hempšira biti ključni faktor u njenom planu da dođe do neočekivane pobede.

PREDIZBORNA KAMPANJA U NJU HEMPŠIRU: Donald Tramp i Niki Hejli se susreću, SPREMA SE VELIKO IZNENAĐENJE?

Foto: Tanug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp trenutno se nalazi u Nju Hempširu gde se održavaju unutarstranački izbori Republikanske partije.

Ovi izbori predstavljaju ključni momenat u Trampovoj trci ka osvajanju republikanske predsedničke nominacije, a poslednja prepreka koja mu stoji na putu je Niki Hejli, bivša guvernerka Južne Karoline.

Niki Hejli se nada da će nezavisni glasači iz Nju Hempšira biti ključni faktor u njenom planu da dođe do neočekivane pobede.

Uoči unutarstranačkih izbora, Tramp je imao dvocifrenu prednost u odnosu na Hejli, ali podrška guvernera Floride, Rona Desantisa, Trampu može značajno da pomogne u ovom ključnom trenutku.

Na nedavnom mitingu u Nju Hempširu, Tramp je oštro kritikovao Hejli, ističući da ona predstavlja kandidata gubitnika koji neće zastupati interese Amerike.

Takođe, Tramp je optužio "globaliste i komuniste sa radikalne levice" da pokušavaju da utiču na rezultate republikanskih unutarstranačkih izbora.

Oni žele da im ona bude protivnik zato što ju je tako lako pobediti - rekao je Tramp.

Interesantan detalj je da je malo mesto Dikvil Noč već glasalo u ponoć prema tradiciji koja traje decenijama. Svi šestoro registrovanih glasača u ovom odmaralištu su izabrali Hejli umesto Trampa, što može ukazivati na neizvesnost rezultata unutarstranačkih izbora.

Niki Hejli je na svom mitingu istakla da je Tramp preokupiran pravnim procesima i da živi u prošlosti, dok istovremeno kritikuje Džoa Bajdena zbog fokusa na istrage. Ona je naglasila da je njen cilj usmeren ka budućnosti i stvaranju boljeg okruženja za buduće generacije.

- Kada čujete Trampa kako priča, o čemu on govori? Žali za prošlošću. Pominje osvetu. Bajden priča o istragama. Nijedan od njih dvojice ne priča o budućnosti. Ja ovo radim zato što... ne želim da moja deca živi na takav način - poručila je Hejli.

Ovi unutarstranački izbori u Nju Hempširu su od presudnog značaja za Trampovu političku karijeru, ali i za budućnost Republikanske stranke. Kako se Tramp suočava sa Niki Hejli na putu ka predsedničkoj nominaciji, politička atmosfera je napeta i neizvesna. Očekuje se da će rezultati izbora dati jasniju sliku o tome ko će biti glavni akteri u predstojećim izborima i političkom pejzažu Sjedinjenih Američkih Država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading