DVADESET TRI SKIJAŠA I SNOUBORDERA SPASENA IZ LAVINE! Tim za potragu na MINUS 30 stepeni PREVALIO osam kilometara da ih izbavi!

Autor:

Svet

22.01.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim za potragu je prešao oko 8 kilometara na izuzetno niskim temperaturama i pronađene su sve nestale osobe.

DVADESET TRI SKIJAŠA I SNOUBORDERA SPASENA IZ LAVINE! Tim za potragu na MINUS 30 stepeni PREVALIO osam kilometara da ih izbavi!

Foto: Shutterstock

Pripadnici prve pomoći u Vermontu spasili su danas 23 skijaša i snoubordera čiji je nestanak prijavljen u subotu. Policijskoj upravi u Kilingonu u centralnom Vermontu prijavljen je nestanak sedam do devet osoba, a nakon što je angažovan tim za potragu i spasavanje, utvrđeno je da se trag gubi 21 osobi, među kojima je šest maloletnika, prenosi USA Today.

Zatim je stigao još jedan poziv o još dvojici izgubljenih skijaša. Tim za potragu je prešao oko 8 kilometara na izuzetno niskim temperaturama i pronađene su sve nestale osobe, kojima je pružena prva pomoć.

Šest bolničara i volontera vratilo se u šumu, pronašli ih i bezbedno vratili, saopštila je policija.

Temperature bile od -20 do -30

Tokom vikenda, temperature su varirale od minus 20 do minus 30 stepeni u pojedinim područjima.

Arktički talas, koji je obuhvatio veći deo zemlje, došao je nakon niza smrtonosnih zimskih oluja prošle nedelje, koje su rezultirale gubitkom 91 života.

U ranijim događajima ovog meseca, lavina je zahvatila skijalište u Kaliforniji blizu jezera Tahoe, prouzrokujući gubitak jednog života, dok je troje ljudi povređeno.

Jedna osoba je poginula, a tri su povređene kad se lavina obrušila na skijaške terene u zimovalištu Palisejds Taho, u Kaliforniji, dok se snežna mećava proširila na region, saopštile su vlasti.

Poginula osoba je identifikovana kao Kenet Kid (66) i to je prva smrt uzrokovana lavinama u ovoj sezoni u SAD, saopštila je kancelarija šerifa okruga Plejser.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading