JEZIVA TRAGEDIJA NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Na ljude se obrušila lavina: Jedna osoba POGINULA, troje povređeno!

Autor:

Svet

11.01.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poginula osoba je prva smrt od posledica lavine u ovoj zimskoj sezoni u Americi.

JEZIVA TRAGEDIJA NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Na ljude se obrušila lavina: Jedna osoba POGINULA, troje povređeno!

Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba je poginula, a tri su povređene kad se lavina obrušila na skijaške terene u zimovalištu Palisejds Taho, u Kaliforniji, dok se snežna mećava proširila na region, saopštile su vlasti.

Poginula osoba je identifikovana kao Kenet Kid (66) i to je prva smrt uzrokovana lavinama u ovoj sezoni u SAD, saopštila je kancelarija šerifa okruga Plejser.

Kako je navedeno, jedna osoba je zadobila povredu potkolenice, a druge dve su puštene nakon što su zbrinute, preneo je AP.

Uzrok lavine se istražuje, rekli su zvaničnici. 

Kabinet guvernera Kalifornije Gevina Njusoma saopštio je na društvenim mrežama da vlasti Kalifornije prate šta se događa i da su u pripravnosti da pruže svu neophodnu pomoć.

Palisejds Taho, mesto održavanja Zimskih olimpijskih igara 1960. godine, nalazi se na zapadnoj strani jezera Taho, oko 170 kilometara severoistočno od San Franciska.

Podsetimo, jake snežne mećave pogodile su oblast Bafalo, zapadni deo Njujorka.

Očekuje se da će najintenzivnije snežne oluje zahvatiti oblast Bafalo u zapadnom delu Njujorka, gde bi se moglo nagomilati više od 4 metra, što čini prognozu koja nije viđena više od 20 godina. Najveća trodnevna snežna padavina u gradu iznosi 142 cm, koja se dogodila u decembru 2001, prema meteorologu CNN-a Brendonu Mileru.

Od petka ujutro, najteže trase snega bile su kod jezera Eri i jezera Ontario, što je donelo stope snežnih padavina od 5cm na sat u gradovima ui oko Bafala i Votertauna. S obzirom na stopu snežnih padavina, Bafalo može videti mesec dana snega za samo nekoliko sati. To bi ovaj mesec mogao da bude najsnežniji od 2000. godine, kada je u gradu tokom celog meseca palo ukupno 114 cm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading