HAOS! PENZIONERKI ČETIRI PUTA OBUSTAVLJALI ISPLATU PENZIJE! Jedva ih ubedila da je živa!

Autor:

Svet

20.01.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom novembra, žena je dobila dva pisma od fonda u kojima su je na zaobilazan način pitali da li je preminula.

HAOS! PENZIONERKI ČETIRI PUTA OBUSTAVLJALI ISPLATU PENZIJE! Jedva ih ubedila da je živa!

Foto: shutterstock

Nastavnica u penziji, 85-godišnja Ejlin Mekgrat iz Velike Britanije, nedavno je prošla kroz neugodno iskustvo kada je njena penzija četiri puta obustavljena zbog greške u sistemu penzionog fonda.

Ova neobična situacija dovela je do toga da Mekgrat ostane bez prihoda čak i tokom Božića, a njena priča je izazvala pažnju javnosti i medija, uključujući i Gardijan.


Tokom novembra, Mekgrat je dobila dva pisma od fonda u kojima su je na zaobilazan način pitali da li je preminula. Ona je odgovorila potvrdom da je živa, ali nedelju dana kasnije dobila je još dva pisma sa istim pitanjem, na šta je opet poslala svoj odgovor. Ipak, četiri dana pre Božića, Mekgrat je otkrila da joj penzija nije isplaćena, uprkos tome što je kontaktirala fond.

Nakon što je pozvala fond, Mekgrat je saznala da joj je obustavljena i isplata udovičke penzije. Obe isplate su na kraju izvršene 2. januara, nakon što se Mekgrat žalila. Ona je istakla da je od 2023. godine više puta bila tražena da dokaže da je živa i svaki put se suočavala sa obustavom isplate penzije.

Mekgrat je istakla da je, uprkos njenim žalbama, njena penzija vraćena bez izvinjenja. Takođe, istakla je i nedostatke u sistemu, naglašavajući da je gotovo nemoguće da postoje drugi penzionisani učitelji sa njenim imenom i datumom rođenja koji umiru iz godine u godinu.

U Velikoj Britaniji se redovno vrši provera da li su korisnici penzija registrovani kao preminuli, kako bi se sprečile isplate za penzionere koji su preminuli. Ova praksa je uvedena kako bi se osiguralo da penzije budu isplaćene ispravnim korisnicima i kako bi se sprečile greške poput one koja je zadesila Mekgrat.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading