UMRO JOŠ JEDAN PUTINOV KRITIČAR! Preminuo u bolnici nekoliko dana nakon što ga je u Moskvi udario automobil

Autor:

Svet

14.01.2024

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je buntovnik ruske književnosti

UMRO JOŠ JEDAN PUTINOV KRITIČAR! Preminuo u bolnici nekoliko dana nakon što ga je u Moskvi udario automobil

Foto: printskrin


Književni svet oplakuje gubitak Lava Rubinštajna, istaknute ličnosti u sovjetskoj podzemnoj književnoj sceni i glasnog kritičara Kremlja. Rubinštajn, koji je smatran jednim od osnivača ruske konceptualističke književne grupe, pokreta koji se rugao zvaničnoj doktrini socijalističkog realizma osamdesetih godina, preminuo je nekoliko dana nakon što ga je udario automobil. Njegova kćerka Marija potvrdila je tu tragičnu vest, izjavivši: "Moj tata je danas preminuo."

 

 


**Književni Pionir i Kritičar**

Rubinštajnovo nasleđe kao "drhtavo poetski, dubokoumni i ironični" pesnik i mislilac ostavio je neizbrisiv trag na ruskoj književnosti. Njegov avangardni pristup umetnosti i književnosti izazvao je konvencije njegovog vremena i ponudio jedinstveni pogled na svet. Nakon raspada SSSR-a, Rubinštajn je nastavio da bude snažan glas, posebno kao kritičar režima Vladimira Putina. Njegova otvorena neprijateljstva prema Putinovoj vladi i glasno protivljenje sve većem gušenju i kršenju ljudskih prava privukli su široku pažnju.

**Zastupanje ljudskih prava i osuda kremljovih postupaka**

Rubinštajnova nepokolebljiva borba protiv politika Putinove administracije bila je vidljiva u njegovom javnom osuđivanju agresivnih postupaka Kremlja, posebno tokom sveobuhvatnog napada na Ukrajinu. Uz pomoć kolega pisaca, hrabro je osudio ratne zločine i dezinformacije koje je širio Kremlj u otvorenom pismu, čime je učvrstio svoj ugled kao beskompromisni zagovornik ljudskih prava i pravde.

**Tragičan kraj i kontroverzni detalji**

Okolnosti oko tragične smrti Rubinštajna izazvale su kontroverze i podigle zabrinutost za bezbednost na putevima i odgovornost vozača u Moskvi. Izveštaji koji ukazuju da je vozač koji je udario Rubinštajna počinio 19 saobraćajnih prekršaja u roku od 12 meseci izazvali su pažnju na saobraćajne propise i mere sprovođenja u gradu.

Duboki uticaj Lev Rubinštajna na književnost i njegovo beskompromisno zalaganje za izazivanje autoriteta i zastupanje ljudskih prava će nastaviti da odzvanja u književnoj zajednici i šire. Njegovo nasleđe kao pionira i kritičara će trajati, inspirišući buduće generacije da hrabro se suoče sa nepravdom i podrže moć slobodnog izražavanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
sale

15.01.2024 00:22

Mora da je zadnje dane provodio u londonu Naravno kao svaki prijatelj zapada zavrsava tako sto ga oprase Dok Ruske prijatelje ubijaju tako sto ih bacaju sa spratova krovova

Goran

31.01.2024 10:43

Bit će da je Kelvin po njemu bio melem za Ruse, bar su tad stajali u redu, čak i neznajući šta se prodaje....