OGLASILI SE TRAMP I KLINTON! Bivši predsednici SAD imali su da kažu SAMO JEDNO posle optužbi da su BLUDNIČILI sa pedofilom Epstajnom!

Autor:

Svet

04.01.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednici SAD dovode se u vezu sa velikim brojem poznatih ličnosti koje su takođe godinama bile u društvu ozloglašenog Džefrija Epstajna koji je upražnjavao žurke i orgije sa maloletnicama

OGLASILI SE TRAMP I KLINTON! Bivši predsednici SAD imali su da kažu SAMO JEDNO posle optužbi da su BLUDNIČILI sa pedofilom Epstajnom!

Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP/Photo/Reba Saldanha

Dan posle objavljivanja stotina stranica dokumenata iz tužbe povezane s pokojnim milijarderom pedofilom Džefrijem Epstajnom oglasili su se bivši američki predsednici Donald Tramp i Bil Кlinton koji se pominju u tim dokumentima iako nijedan nije optužen za bilo šta ilegalno.

U pitanju je prvi set dokumenata koji će biti otpečaćeni, prema sudskom nalogu od 18. decembra, a očekuje se da će ih biti više u nadolazećim sedmicama, prenosi Sputnjik. 

Sudija je naredila objavu zapisa u sklopu tužbe povezane s Epstajnovom saradnicom Gislejn Maksvel.

Pravni dokumenti uključuju prethodno objavljenu optužbu na račun britanskog princa Endrjua, koju je on negirao. Ipak, princu Endrjuu su zbog druženja s Epstajnom oduzete sve kraljevske titule.

Portparol Donalda Trampa Stiven Čejng ironično je reagovao na objavu imena tvrdeći da su sve tvrdnje u vezi sa Trampovim odnosom sa Epstajnom „temeljno razotkrivene“.

Tramp i Epstajn su navodno bili prijatelji, a Tramp je 2002. godine za „Njujork Magazin“ rekao da poznaje Epstajna 15 godina i da je odličan tip.

Takođe, nekoliko puta je leteo njegovim avionom, ali ogradio se od svojih komentara nakon Epstajnovog hapšenja i rekao da nisu razgovarali godinama.

Reagovao je i Angel Urena, Кlintonov portparol, koji je rekao da se ništa nije promenilo otkako je objavio izjavu o Epstajnu 2019. godine. Tada je poručio da Кlinton ne zna ništa o užasnim zločinima Džefrija Epstajna.

"U 2002. i 2003. predsednik Кlinton je imao ukupno četiri putovanja avionom Džefrija Epstajna: jedno u Evropu, jedno u Aziju i dva u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi s radom fondacije Кlinton“, poručeno je tada u saopštenju.

"Imao je jedan sastanak s Epstajnom u njegovoj kancelariji u Harlemu 2002. godine, a otprilike u isto vreme jednom je nakratko posetio Epstajnov stan u Njujorku s članom osoblja i telohraniteljem“, pisalo je takođe u saopštenju.

„Nije razgovarao sa Epstajnom više od decenije“, poručeno je tada u izjavi, „i nikada nije bio na ostrvu Litl St. Džejms, Epstajnovom ranču u Novom Meksiku ili njegovoj rezidenciji na Floridi“, preneo je „Indeks“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading