EPSTAJNOVA SARADNICA MONSTRUM OSUĐENA NA 20 GODINA ROBIJE! Otac milijared pronađen mrtav, brat sedam godina bio u komi: Morala je da služi nekom ČUDOVIŠTU!

Autor:

Svet

04.01.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gislejn Maksvel osuđena je na dvadeset godina kazne zatvora zbog podvođenja tinejdžerki.

EPSTAJNOVA SARADNICA MONSTRUM OSUĐENA NA 20 GODINA ROBIJE! Otac milijared pronađen mrtav, brat sedam godina bio u komi: Morala je da služi nekom ČUDOVIŠTU!

Foto: US DOJ/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bivša saradnica milijardera Džefrija Epstajna optuženog za seksualno zlostavljanje, Gislejn Maksvel, krajem 2001. godine je proglašena krivom po optužnici da je namamljivala i podvodila maloletnice.

Njeno ime je prvo na listi 90 imena Epstajnovih saradnika koja su objavljena u sinoć nakon što je deo sudskih dokumenata otpečaćen, a u javnost su dospela mnoga imena koja su se pominjala još tokom samog suđenja. Do sada je objavljeno 40 od 250 dokumenata, dok se u narednim danima očekuje da će biti obelodanjena i ostala dokumenta, kao i detalji koji su otkriveni na sudu.

Maksvelova je proglađena krivom po pet od šest tačaka povezanih sa njenom ulogom u seksualnom zlostavljanju maloletnih devojaka između 1994. i 2004. godine od strane Džefrija Epstajna, koji se navodno 2019. godine ubio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje.

Republika

Foto: SDNY / Zuma Press / Profimedia

Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel bili u emotivnoj vezi

Gislejn Maksvel je za sada osuđena na 20 godina zatvora, a suočava se i sa dve tačke optužnice za lažno svedočenje za koje će joj se suditi odvojeno. Inače, ona je otpužena da je za Epstajna vrbovala tinejdžerke, a pre dve godine je jednoglasno proglašena krivom.

Njeni advokati su pokušali da prikažu izveštaje četiri žrtve kao neverodostojne, govoreći da su njihova sećanja tokom decenija promenjene i da su bile motivisane novcem, kao i da je Maksvelova korišćena kao žrtveno jagnje.

Ćerka medijskog moćnika - misteriozna smrt i tragična sudbina porodice

Inače, Maksvel je bila i u vezi sa Epstajnom nekoliko godina tokom devedesetih, a ćerka je britanskog medijskog moćnika Roberta Maksvela koji je osnovao izdavačku kuću i bio vlasnik tabloida, uključujući i ''Dejli miror'', a koji je 1991. godine pronađen mrtav u blizini Kanarskih ostrva.

Samo tri dana nakon njenog rođenja, automobil u kom je bio njen brat Majkl (15) sudario se sa kamionom, nakon čega je preostalih sedam godina svog života proveo u komi.

Iako iz imućne porodice, u detinjstvu je zanemarivana, a njena majka Beti je u svojim memoarima priznala da su nakon Majklove nesreće "jedva pogledali" bebu.

Istakla je i kako je u jednom trenutku njena trogodišnja ćerka stala pred nju i rekla: "Mama, ja postojim". Takođe, posumnjala je da je Gislejn počela da boluje od anoreksije, nakon čega su otišli u suprotnu krajnost i počeli da je obasipaju pažnjom.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Gislejn Maksvel osuđena na 20 godina kazne zatvora

Inače, Robert Maksvel postao je britanski ratni heroj, poslanik laburista i kasnije i vlasnik "Dejli mirora". U poslovnom svetu su govorili da je nasilnik, a Džon Preston je u svojoj biografiji "Fall" naveo kako je Robert bio "diktatorski otac" koji je zlostavljao svoju decu i fizički i verbalno.

Gislejn je studirala modernu istoriju i jezike, a nakon što je diplomirala, otac ju je zaposlio kao direktorku u fudbalskom klubu Oksford junajted, koji je bio u njegovom vlasništvu.

Kada je 1991. njen otac kupio "Njujork dejli njuz", otišla je u sedište novina kao njegova predstavnica. To je bio trenutak njenog ulaska na društvenu scenu Menhetna.

U novembru 1991. godine Rober Maksvel je nestao sa palube broda "Ledi Gislejn" kod Kanarskih ostrva, a njegovo telo je kasnije pronađeno kako pluta u moru. Ubrzo se u javnosti pojavila vest da je sredstva iz penzionog fonda 32.000 zaposlenih, od 440 miliona funti proneverio, kako bi lažno podigao cene deonica firme.

- Nije bio lopov. Za mene je lopov neko ko krade novac. Je li tako nešto uradio moj otac? Nije. Ne znam što je tačno učinio. Očigledno se nešto dogodilo - rekla je za "Veniti fer" početkom 1992. njegova ćerka.

Godinama bila u vezi sa Epstajnom

Početak njenog odnosa sa Džefrijem Epstajnom nije lako utvrditi, a u optužnici se navodi razdoblje do tri godine, tačnije od 1994. do 1997. godine kada je  bila među njegovim najbližim saradnicima i u "intimnoj vezi" s njim. Za Gislejn je Epstajn 2003. godine rekao da mu je najbolja prijateljica, dok su bivši zaposleni u njegovoj vili u Palm Biču rekli da je ona upravljala objektom, osobljem i brinula o finansijama. Tužilaštvo je navelo njihovu povezanost kao ključni faktor u zlostavljanju maloletnica.

Tokom suđenja tužioci su naveli da Maksvelova nije bila posebno bogata kada je upoznala Epstajna. Nakon što se posle očeve smrti vratila u Njujork, bavila se prodajom nekretnina i živela u stanu koji je plaćala 2.000 dolara mesečno.

- Gislejn je kontrolisala devojke. Ona je kontrolisala sve devojke. Znala je šta se Epstajnu sviđa - rekla je Sara Ransom, jedna od žrtava zlostavljanja.

Ubrzo nakon Epstajnove smrti je nestala, a 2020. godine je uhapšena u svojoj vili u američkoj državi Nju Hempšir. Ispostavilo se da se u međuvremenu udala za direktora tehnološke kompanije Skota Borgersona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džefri Epstajn

Maksvelova se tokom suđenja nalazila u pritvoru u Bruklinu. Njen brat rekao je tada za BBC kako se nalazi u ćeliji veličine 1,8 sa 2,7 metara.

- Ona je pod 24-satnim nadzorom. Prati je 10 kamera. Ne sme da odlazi u ćoškove ćelije i ne sme da se približava vratima. Tako ona sada živi - rekao je njen brat.

O tome zašto je obrazovana i imućna žena učestvovala u zlostavljanju maloletnica su mnogi raspravljali, tužioci su to pokušavali da objasne, dok je novinar Džon Svini, koji inače i piše knjigu o njenom slučaju istakao da smatra da se radi o psihološkom motivu.

- Ne možete razumeti njen odnos s Epstajnom bez shvatanja njenog odnosa s ocem. Ona je naučila da služi svom ocu, a onda je morala da služi nekom drugom čudovištu - to je ono što je radila celog svog života - rekao je Svini.

Epstajnovo samoubistvo (iako mnogi smatraju da se radilo o ubistvu) bacilo je svetlo na njenu ulogu u pedofilskoj mreži koju je stvorio. Poznato je da se pedofil milijarder družio sa mnogim moćnicima, poput Bila Klintona, Donalda Trampa, britanskog princa Endrua..., a niko od njih nikada nije bio optužen zbog povezanosti sa njegovim zločinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading