PROGLAŠENA OPASNOST OD RAKETNOG NAPADA U BELGORODU: Ruskim gradom ponovo odjekivale eksplozije, oboreno devet projektila

Autor:

Svet

02.01.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna osoba je izgubila život u napadu.

PROGLAŠENA OPASNOST OD RAKETNOG NAPADA U BELGORODU: Ruskim gradom ponovo odjekivale eksplozije, oboreno devet projektila

Foto: Tanjug/AP/HOGP

U ruskom gradu Belgorodu ponovo su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, a čuli su se i zvuci eksplozija. Grad, koji je administrativni centar Belgorodske oblasti, je proglasio opasnost od raketnog napada, a kabinet gradonačelnika preporučio je stanovnicima da ostanu u svojim kućama.

Situacija prema podacima ruskog Ministarstva odbrane je ozbiljna, jer je ukrajinska vojska danas ispalila rakete na Belgorod i region, koje su srećom sve oborene ruskim PVO sistemima. Guverner Vjačeslav Gladkov je saopštio da je jedna osoba izgubila život, dok je 11 osoba povređeno u ovom napadu.

Guverner Vjačeslav Gladkov je istakao da je ruskim PVO sistemima uspelo da obori devet ciljeva na prilazu Belgorodu, čime je sprečena veća tragedija.

- Naš PVO sistem je ponovo proradio - devet vazdušnih ciljeva je oboreno na prilazu gradu. Operativne službe razjašnjavaju informacije o posledicama na terenu. Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava - napisao je on.

Pored ljudskih žrtava, napad je prouzrokovao i materijalnu štetu. U Belgorodu su oštećena tri domaćinstva, gasna cev i jedan automobil, dok su krovovi tri domaćinstva u Belgorodskoj oblasti takođe oštećeni. Detalji o šteti su i dalje u toku, a guverner je apelovao na građane da budu oprezni i da se ne približavaju prozorima, navode RIA Novosti, prenosi Kurir.

Prema podacima Ministarstva odbrane, napad se dogodio 2. januara, kada je ukrajinska vojska ispalila 17 raketa sopstvene konstrukcije na Belgorod i region. Srećom, sve rakete su oborene ruskim PVO sistemima, ali je ipak došlo do ljudskih žrtava i materijalne štete.

Dok se situacija razvija, vlasti i stanovnici Belgoroda se suočavaju sa novim izazovima i pretnjama od raketnih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading