AMERIKANCIMA SE BAŠ ŽURI: Žele da što pre RUSIJI PRIREDE ovo! Moskva već ima SPREMAN ODGOVOR

Autor:

Svet

28.12.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon početka sukoba u Ukrajini, Evropska unija i zemlje G7 zamrzle su gotovo polovinu ruskih deviznih rezervi - oko 300 milijardi dolara

AMERIKANCIMA SE BAŠ ŽURI: Žele da što pre RUSIJI PRIREDE ovo! Moskva već ima SPREMAN ODGOVOR

Foto: Tanjug/AP

SAD su predložile da radne grupe iz zemalja G7 istraže načine za zaplenu 300 milijardi dolara zamrznute ruske imovine, izvestio je danas Fajnenšel tajms.

SAD, uz podršku Velike Britanije, Japana i Kanade, predložile su da se krene dalje sa pripremnim radnjama, kako bi opcije bile spremne za razmatranje lidera G7 na potencijalnom sastanku oko 24. februara, kada će biti dvogodišnjica od početka ruskog napada na Ukrajinu, navodi se u izveštaju, prenosi Rojters.

Nakon početka sukoba u Ukrajini, Evropska unija i zemlje G7 zamrzle su gotovo polovinu ruskih deviznih rezervi - oko 300 milijardi dolara.

Kremlj je ranije saopštio da Moskva ne prihvata nezakonitu zaplenu ruske imovine i smatra je izuzetno štetnom za globalni finansijski sistem i istakao da su Evropa i SAD svesne da ce nezakonita zaplena ruske imovine "imati pravne posledice po one koji su je pokrenuli i sproveli".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading