DAJTE NAM LJUDE I MUNICIJU, NE MOŽEMO VIŠE OVAKO! Vođa Ukrajine na frontu gotovo u suzama traži pomoć od Zelenskog, RUSIJA PRED POBEDOM U RATU

Autor:

Svet

27.12.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos ukrajinskim pobedama u Crnom moru, kontraofanzivna operacija Kijeva ove godine nije ispala onako kako je planirano, pri čemu je vrhovni komandant general Valerij Zalužnji okarakterisao da je na frontu od 600 milja "zastoj", što ukrajinski predsednik vidi kao "napor, koji nije postigao željene rezultate"

DAJTE NAM LJUDE I MUNICIJU, NE MOŽEMO VIŠE OVAKO! Vođa Ukrajine na frontu gotovo u suzama traži pomoć od Zelenskog, RUSIJA PRED POBEDOM U RATU

Foto: Profimedia

Vrhovni komandant ukrajinske vojske Valerij Zalužnji smatra da je došlo do “zastoja” u ratu sa Rusijom, zbog čega je od predsednika države Volodimira Zelenskog gotovo panično tražio da mu se pošalju svi raspoloživi resursi.

Uprkos ukrajinskim pobedama u Crnom moru, kontraofanzivna operacija Kijeva ove godine nije ispala onako kako je planirano, pri čemu je vrhovni komandant general Valerij Zalužnji okarakterisao da je na frontu od 600 milja "zastoj", što ukrajinski predsednik vidi kao "napor, koji nije postigao željene rezultate".

- Najvažnije mi je da ljudi dođu u vojsku i mogu da izvršavaju postavljene zadatke. Ko dobije odlaganje, a ko ne dobije, koga će država pozvati – to danas nije moja nadležnost. Potrebni su mi ljudi, potrebna mi je municija i potrebno mi je oružje da nastavim vojne operacije - rekao je Zalužnji.

U međuvremenu, Rusija se sve više širi u brojnim regionima dok se rat u februaru bliži svojoj drugoj godišnjici, prenosi Njuzvik.

Zahtev Zalužnog dolazi pošto je ukrajinski parlament u ponedeljak predložio nacrt zakona koji bi smanjio starosnu granicu za mobilizaciju sa 27 na 25 godina i smanjio izuzeća, što znači da bi više Ukrajinaca potpalo pod regrutaciju.

Nedavno je Zelenski rekao da je Generalštab zatražio dodatnu mobilizaciju još 450.000 do 500.000 vojnika pošto se rat protiv Rusije bliži drugoj godišnjici, preneo je CNBC, ali je Zalužni kasnije to demantovao.

Zelenski je okrivio zapadne partnere Ukrajine, uključujući SAD, za loše rezultate ukrajinske kontraofanzive. Zelenski je tvrdio da je kontraofanziva počela kasnije nego što je planirano zbog potrebe za više resursa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading