PRIČA SVOJU PRIČU I DOLIVA ULJE NA VATRU: Zelenski poručio Ukrajincima ono što sigurno ne žele da čuju za Novu godinu

Autor:

Svet

20.12.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine i dalje veruje kako se na ratištu ništa nije promenilo kao i da će svet još podržavati njegove vladu i odluke

PRIČA SVOJU PRIČU I DOLIVA ULJE NA VATRU: Zelenski poručio Ukrajincima ono što sigurno ne žele da čuju za Novu godinu

Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je sasvim ubeđen da će SAD nastaviti da i vojno i finansijski podržavaju zemlju koju predvodi, kao i da će Evropska unija tokom zime odobriti novi paket pomoći u visini od 50 milijardi evra.

"Naporno radimo na tome. Siguran sam da nas SAD neće izneveriti. Očekujem da EU uskoro odobri paket pomoći Ukrajini od 50 milijardi evra", rekao je Zelenski.

Ono što je iznerviralo veliki broj Ukrajinaca tiče se nove mobilizacije i to baš u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

"Oružane snage su predložile mobilizaciju od 450 do 500 hiljada ljudi. Rekao sam da mi je potrebno više argumenata kako bih podržao tu ideju", rekao je Zelenski kada je video reakciju iznerviranog naroda koji je umoran od rata.

O mobilizaciji u Ukrajini pre nekoliko dana govorio je i prvi čovek obavještajne službe ove zemlje Kiril Budanov koji je poručio kako država ima veliki problem sa novim vojnicima.

"Svi koji su hteli došli su u prvih šest meseci. Ko se sada poziva? Nažalost, ovde neće biti dobrog odgovora. Ako ne nađete motivaciju za te ljude, onda koliko god bili terani na silu ili zakonskim normama, njihova efikasnost će biti nula. To se u principu i dešava u poslednje vreme", rekao je Budanov.

Situacija na frontu Ukrajincima nikako ne ide u prilog, budući da je Rusija dominantna na svim poljima.

Zbog toga vodeći politički i vojni analitičari sa Zapada u poslednje vreme tvrde kako je za Zelenskog najbolje da pronađe način kako da u 2024. godini utvrdi primirje sa Vladimirom Putinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading