SPREMNI SMO, IĆI ĆEMO JAKO DALEKO: Zapovednik izraelske vojske poslao neočekivanu poruku posle ubistva IRANSKOG GENERALA

Autor:

Svet

26.12.2023

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na Bliskom istoku postaje sve napetija

SPREMNI SMO, IĆI ĆEMO JAKO DALEKO: Zapovednik izraelske vojske poslao neočekivanu poruku posle ubistva IRANSKOG GENERALA

Foto: Profimedia

Herci Halevi, zapovednik izraelske vojske odbio je da komentariše napad u kojem je ubijen savetnik iranske Revolucionarne garde u Siriji, ali je rekao da izraelske snage deluju u celoj regiji.

- Neću da komentarišem različite akcije koje preduzimamo. Izraelske obrambene snage (IDF) deluju s drugim bezbednosnim organizacijama širom Bliskog istoka, unutar i oko granica države - rekao je Halevi novinarima.

Načelnik Glavnog štaba IDF dodao je da Izrael "preduzima sve potrebne akcije da jasno pokaže da je odlučan da brani zemlju i da je spreman da ide daleko".

U izraelskom vazdušnom napadu van sirijske prestolnice Damaska u ponedeljak ubijen je viši savetnik u iranskoj Revolucionarnoj gardi Sajed Razi Musavi, objavila su tri bezbednosna izvora i iranski državni mediji.

Musavi je bio odgovoran za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana, a Revolucionarna garda rekla je da će Izrael ispaštati zbog njegovog ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading