IZRAEL NAPAO LIBAN! Tri projektila pogodila metu, Blinken hitno pozvao Evropsku uniju

Autor:

Svet

21.12.2023

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se sukob oko Gaze rasplamsava, svet traži rešenje da se on što pre prekine

IZRAEL NAPAO LIBAN! Tri projektila pogodila metu, Blinken hitno pozvao Evropsku uniju

Foto: printscreen/twitter.com/manniefabian

Izraelska vojska je izvršila vazdšni napad na Kafr Kilu, libanski grad u blizini granice sa Izraelom, saopštilia je libanska novinska agencija Al-Manar.

Agencija koja je povezana sa militantnim pokretom Hezbolah tvrdi da su tri projektila pogodile praznu kuću, prenosi "Tajms of Izrael".

Izraelska vojska se nije oglašavala povodom ovog udara, koji dolazi nakon noćašnjih vazdušnih napada Hezbolaha na Izrael.

Hezbolah je posle ponoći ispalio rakete na Kirijat Šmonu i druge gradove na severu Izraela, nakon dana eskalacije prekograničnih napada između Izraela i libanske militantne organizacije.

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je o izraelsko-palestinskom sukobu sa ministrima spoljnih poslova Francuske Katrin Kolona, Nemačke Analenom Berbok i Velike Britanije Dejvidom Kameronom.

Blinken je istakao posvećenost SAD nezavisnoj palestinskoj državi, naglasio važnost hitnog rešavanja humanitarnih potreba u Gazi i ponovio da su imperativi minimiziranje civilnih žrtava i potreba da se spreči dalja eskalacija sukoba, saopštio je Stejt department.

SAD i dalje podržavaju rešenje palestinskog pitanja sa dve države, iako su suočene sa nedavnim ponovljenim odbacivanjem ovog rešenja od strane visokih izraelskih lidera, uključujući premijera Netanijahua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading