ŠTA ĆE EGIPAT REĆI NA OVO? Hamas je upravo poslao poruku koju NIKO nije želeo da čuje

Autor:

Svet

25.12.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Egipćani su uz aminovanje Katara i SAD poručili Izraelu i Palestincima da su spremni da spoje zaraćene strane kako bi se našlo rešenje za prekid rata

ŠTA ĆE EGIPAT REĆI NA OVO? Hamas je upravo poslao poruku koju NIKO nije želeo da čuje

Foto: Ap photo

Hamas i njegova saveznička militantna grupa Islamski džihad odbacili su egipatski predlog da prepuste vlast u Pojasu Gaze u zamenu za trajni prekid vatre, potvrdila su danas dva neimenovana egipatska bezbednosna izvora izveštaču Rojtersa.

Obe grupe, sa kojima su egipatski posrednici vodili odvojene razgovore u Kairu, odbili su bilo kakve ustupke osim mogućeg oslobađanja više talaca zarobljenih 7. oktobra tokom upada Hamasa u južni Izrael.

Egipat je ponudio predlog o prekidu vatre u zamenu za oslobađanje više talaca i prihvatanje šireg sporazuma koji uključuje trajni prekid vatre uz promenu rukovodstva u Pojasu Gaze, koje trenutno čine predstavnici Hamasa.

Egipat je predložio raspisivanje izbora u Pojasu Gaze, a Hamasu su ponuđena uveravanja da pripadnici te organizacije neće biti gonjeni niti procesuirani, ali ova islamistička organizacija je odbacila sve ustupke osim mogućeg oslobađanja talaca, potvrdili su izvori britanske agencije.

Više od 100 talaca je i dalje u rukama Hamasa u Pojasu Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mumi

28.12.2023 12:33

koliko beše dece ubijeno u Gazi,ne objavljujete. Treba ceo svet da zna,to su DECA. Sram vas bilo.