ZAMKA ZA MOSKVU? Američki list tvrdi: Oružje koje Zapad poklanja Ukrajini ne daje željene rezultate: SAD da nateraju Zelenskog da sedne za pregovarački sto!

Autor:

Svet

23.12.2023

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema piusanju američkog lista, Kijev nema nikakve šanse da nadjača Moskvu, zato bi Amerika trebalo da primoraju ukrajinskog lidera Zelenskog na mirovne pregovore.

ZAMKA ZA MOSKVU? Američki list tvrdi: Oružje koje Zapad poklanja Ukrajini ne daje željene rezultate: SAD da nateraju Zelenskog da sedne za pregovarački sto!

Foto: Tanjug/AP

U nedavnom članku objavljenom u listu "Nejšn", istaknuto je da Ukrajina nema realne šanse da pobedi Rusiju u vojnom sukobu, stoga bi Sjedinjene Američke Države trebale preispitati svoj pristup i naterati ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se posveti pregovorima.

Autor teksta naglašava da desetine milijardi dolara vojne pomoći koje je Zapad pružio Ukrajini nisu donele očekivane rezultate, a umesto toga su sukobi postali beskonačni, prošireni medijskim izveštajima i nacionalističkim demonstracijama.

Upozorava se da bi administracija Džozefa Bajdena trebala suočiti s realnošću situacije na terenu.

- Oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini ne daje obećane rezultate, ali Vašington i Kijev već po navici traže još više, a mediji raspiruju beskonačan konflikt. SAD bi trebalo da nateraju ukrajinskog predsednika da sedne za pregovarački sto - naglašava autor teksta.

Posebna pažnja posvećena je Zelenskom, koji se, prema autoru, suočava s izazovima nacionalističkih demonstracija i potencijalnog prevrata ukoliko samostalno pokuša voditi politiku pregovora.

Pitanje koje ostaje otvoreno jeste pod kojim uslovima bi ukrajinska i ruska vlada mogle postići sporazum o prekidu vatre, a jedini način da se to sazna je putem pregovora.

Članak takođe podseća na nedavnu kontraofanzivu oružanih snaga Ukrajine koja, prema izveštajima, nije dala željene rezultate. Ova analiza dovodi u pitanje efikasnost vojnih operacija i ističe potrebu za diplomatskim rešenjem kako bi se okončao sukob.

U zaključku, novinar američkog lista naglašava da su pregovori ključni za postizanje mirnog rešenja, te da bi SAD trebale aktivno raditi na primoravanju Zelenskog da preuzme inicijativu za pregovaračkim stolom, kako bi se pronašlo održivo rešenje i okončao dugotrajan sukob između Ukrajine i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading