SUPROTSTAVILA SE PUTINU, SASEKLI JOJ KRILA! 'Njet' kandidaturi Jekaterine Duncove na izborima u Rusiji, CIK ovo navela kao razlog uz šokantne reči...! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.12.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu je Ruska Centralna izborna komisija odbila kandidaturu Jekaterine Duncove, bivše novinarke i gradske većnice, koja je izrazila svoju želju da učestvuje na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji.

SUPROTSTAVILA SE PUTINU, SASEKLI JOJ KRILA! 'Njet' kandidaturi Jekaterine Duncove na izborima u Rusiji, CIK ovo navela kao razlog uz šokantne reči...! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstock

Ova odluka, doneta jednoglasno, izazvala je kontroverze i postavila pitanja o integritetu izbornog procesa.

Duncova, koja je predvodila kampanju "za mir i demokratske procese", sada neće moći preći u narednu fazu izborne trke, kako je navedeno zbog "grešaka u dokumentima".

Ela Pamfilova, šefica izborne komisije, izjavila je da su članovi komisije odbili njenu prijavu, prateći to rečima: "Vi ste mlada žena, život je pred vama."

Ova odluka nije prošla neprimećeno, posebno zbog činjenice da je Duncova iznela svoju odlučnost da se bori za demokratske vrednosti u Rusiji. U svom manifestu, ona je istakla ljubav prema zemlji i izrazila želju da vidi Rusiju kao demokratsku, prosperitetnu i mirnu državu.

- Naša zemlja se sada kreće u potpuno drugom pravcu: daleko od prava i sloboda, daleko od ljubavi i mira, daleko od divne budućnosti - izjavila je Duncova, izražavajući zabrinutost zbog smera u kojem se zemlja kretala.

Duncova je izjavila da je svesna izazova s kojima se suočava, uključujući sumnje u integritet izbornog procesa, ali je naglasila svoju nadu u demokratske promene u Rusiji.

- Nemam iluzija o ovim 'izborima' i plašim se, kao i svaki normalan čovek. Ali imam nadu da se Rusija može demokratski promeniti. Sigurna sam da vredi pokušati, da nas ima mnogo i svaki pokušaj je bolji od neaktivnosti - dodala je ona.

Odbijanje Duncovine kandidature podstaklo je raspravu o transparentnosti izbornog procesa u Rusiji i postavilo pitanje o slobodi političkog angažovanja. Dok neki podržavaju odluku izborne komisije, drugi izražavaju zabrinutost zbog potencijalnog ograničavanja političkog pluralizma u zemlji.

Ova situacija će sigurno ostaviti traga na političkom pejzažu Rusije, a njeni dalji razvoji će biti praćeni s pažnjom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading