''ODUVEK SAM ŽELEO DA UBIJAM'' Pomračeni um pomahnitalog ubice iz Praga: Alina koja je pucala u gimnaziji u Rusiji bila inspiracija Davidu za stravičan zločin, a onda...

Autor:

Svet

23.12.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak, 24-godišnji David Kozak izvršio je stravičan zločin na Karlovom univerzitetu u Pragu, ubivši najmanje 14 osoba. Prema informacijama koje su procurele, motiv ovog jezivog čina mogao bi da leži u tragičnom incidentu u ruskoj školi, gde je 14-godišnja Alina Afanaskina izvršila pucnjavu, usmrtivši jednog učenika, ranivši petoro, da bi potom izvršila samoubistvo.

''ODUVEK SAM ŽELEO DA UBIJAM'' Pomračeni um pomahnitalog ubice iz Praga: Alina koja je pucala u gimnaziji u Rusiji bila inspiracija Davidu za stravičan zločin, a onda...

Foto: CHANNEL3/Printscreen, Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

masovna pucnjava, masakr, prag, univerzitet

Prema izveštaju "Tajmsa", Kozak je bio inspirisan ovim događajem, kako se navodi u njegovim postovima na društvenoj mreži Telegram.

U tim objavama, Kozak je izrazio divljenje prema Alini Afanaskinoj, tvrdeći da mu je ona "mnogo pomogla", ali da nije "ubila dovoljno ljudi", te da će on pokušati to da popravi.

- Uvek sam želeo da ubijam, mislio sam da ću u budućnosti postati manijak. Shvatio sam da je mnogo isplativije počiniti masovna ubistva nego serijska. Seo sam. Čekao sam. Sanjao. Hteo... ali Alina je postala poslednja tačka. Kao da mi je pritekla u pomoć sa neba baš na vreme - napisao je on navodno na toj društvenoj mreži.

Napisao je da mrzi sve i da svi mrze njega, kao i da planira da ostavi što više bola. Poslednji post datira od 19. decembra kada piše o nepodnošljivom zvonu u ušima.

Pucnjava u 5. gimnaziji u Rusiji

Uznemirujuće reči ubice odjekuju i dalje, s Kozakovim tvrdnjama da je oduvek želeo da ubija, te da je shvatio da su masovna ubistva efikasnija od serijskih. Očajnički je opisao kako je "sedeo, čekao, sanjao" i kako je Alina postala ključna tačka u njegovom jezivom planu.

 

 

Međutim, treba biti oprezan u vezi s ovim informacijama, jer češka policija još uvek proverava autentičnost Kozakovih objava na Telegramu.

Stručnjaci osporavaju teoriju o povezanosti, ukazujući na mogućnost retroaktivnog uređivanja postova na toj platformi i na besprekorni ruski jezik, što sugeriše na izvornog govornika ruskog.

Ubila jednu osobu, ranila petoro, pa izvršila samoubistvo

Ova jeziva tragedija podseća na nedavni incident u 5. gimnaziji u Brjansku, Rusija, gde je Alina Afanaskina izvršila sličan zločin, ubivši jednu osobu, ranivši petoro učenika, da bi na kraju izvršila samoubistvo.

Učenici su opisali Alinu kao "veoma čudnu" i rekli da nije bila aktivna na društvenim mrežama, te da je retko komunicirala s drugima.

Porodično lovačko oružje koje je koristila registrovano je na oca Aline, a istražitelji sugerišu da bliznakinja Aline verovatno nije bila svesna njenih planova.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, twitter/printscreen/@musakayrak

 

Davida sugrađani opisuju kao introvertnog i pomalo čudnog mladića 

Osećaj šoka i neizvesnosti sada obuzima Prag, dok zajednica pokušava da shvati šta je motiviralo Davida Kozaka na ovaj jezivi čin. Meštani Hostounja, Kozakovog rodnog mesta, opisuju ga kao introvertnog i pomalo čudnog mladića, dodajući da je njegova porodica delovala normalno.

Ovaj tragičan događaj baca svetlo na ozbiljan problem nasilja među mladima i izaziva pitanja o tome kako društvo može prepoznati i sprečiti potencijalne nasilnike pre nego što izvrše takve užasne čine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading