PROVALJENI! ZAHAROVA NIJE ŠTEDELA REČI, RAZBUCALA KIJEV I ZAPAD ZBOG BUČE: "To je bila predstava koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije!''

Autor:

Svet

23.12.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buča, malo mesto koje je postalo poprište kontroverznih događaja, sada privlači pažnju zbog nedostatka odgovora relevantnih međunarodnih organizacija na zahteve Rusije i medija. Sve to ukazuje na sumnje u transparentnost situacije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, nije štedela reči u izražavanju svojih sumnji.

PROVALJENI! ZAHAROVA NIJE ŠTEDELA REČI, RAZBUCALA KIJEV I ZAPAD ZBOG BUČE: "To je bila predstava koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije!''

Foto: www.profimedia.rs

- Odbijanje da se ruskoj strani i medijima dostavi spisak ubijenih u Buči ukazuje da je to bila predstava, koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije - izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Tass.

- Nedostatak odgovora relevantnih međunarodnih organizacija na zahteve ruske strane i medija da dostave spiskove ubijenih u Buči, ukazuje na to da se u Buči dogodila nekrofilska inscenacija, prema uputstvima i uz učešće Amerikanaca i Britanaca - naglasila je Zaharova.

Republika

Foto: printscreen

 

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, dodatno je naglasio hitnost situacije u intervjuu za program "Velika igra" na Prvom kanalu. Lavrov ističe da Rusija već duže vreme čeka da otpočne istraga o događajima u Buči, ali čak i osnovni spisak žrtava nije dostavljen.

- Moskva je više puta tražila spisak navodnih žrtava u Buči, ali on nikada nije dostavljen - naglasio je Lavrov, dodajući dodatni pritisak na međunarodnu zajednicu da preduzme korake u otkrivanju istine.

U apelu upućenom međunarodnim organizacijama, traženo je da se prokomentariše da li se trenutno radi sa ukrajinskim vlastima kako bi ovi podaci u bliskoj budućnosti bili preneti u Moskvu ili objavljeni u javnosti. Očigledna tišina i odsustvo konkretnih koraka izazivaju zabrinutost i postavljaju pitanje da li postoji namera da se istina o Buči ikada sazna.

Međutim, iz Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dolazi iznenađujući odgovor. Izjavili su da ne kontaktiraju s ukrajinskim vlastima o pitanju spiska žrtava, što je dodatno zbunjujuće, s obzirom na njihovu ulogu u očuvanju mira i bezbednosti u regionu.

Dok se svet suočava s ovom misterijom u Buči, Rusija ne odustaje od zahteva za istinom i pravdom, dok se međunarodne organizacije suočavaju s pritiskom da odgovore na goruće pitanje - šta se stvarno desilo u Buči? Očekuje se da će izostanak odgovora samo pojačati sumnje i intenzivirati traženje odgovora na ovu zagonetku koja ostaje nerešena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading