MONSTRUOZNI UBICA IZ PRAGA NAPRAVIO FATALNU ZAMKU! Policija užasnuta: Isplivale plinske boce i kanisteri s benzinom, Kozak planirao da se digne u vazduh!

Autor:

Svet

23.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrum odgovoran za najtragičnije masovno ubistvo koje pamti Češka, David Kozak, postavio je eksplozivnu napravu u svom domu u Hostanju.

MONSTRUOZNI UBICA IZ PRAGA NAPRAVIO FATALNU ZAMKU! Policija užasnuta: Isplivale plinske boce i kanisteri s benzinom, Kozak planirao da se digne u vazduh!

Foto: AP Photo/Denes Erdos, CHANNEL3/Printscreen, twitter/printscreen/@LoveWorld_Peopl

David Kozak, čije je ime postalo sinonim za strah u češkom društvu, podmetnuo je eksplozivnu napravu u sopstvenoj kući u selu Hostanj, koja je otkrivena nakon brutalnog masakra koji je počinio u Pragu, gde je ubio 14 ljudi.

Policija je odgovorila na uznemirujuću poruku koju je poslao Kozak u kojoj je izrazio želju da izvrši samoubistvo.

Međutim, kada su stigli u Hostanj, situacija se drastično promenila. Telo Kozakovog oca Stanislava pronađeno je na podu kuće, navodno žrtve nasilne smrti. Ispod tela pronađena je sekira, ali je istragom utvrđeno da je Stanislav zaista upucan.

Međutim, mračna stvarnost je bila daleko složenija.

Policija i vatrogasci su primetili miris gasa u kući i ubrzo otkrili nešto što je izgledalo kao improvizovana eksplozivna naprava.

- Unutar kuće su postavljene plinske boce, a eksplozivna naprava je pažljivo postavljena - potvrdio je Jan Danek, portparol policije.

Kako se navodi, Kozak je u kuću postavio kanistere sa benzinom i tajmer koji je u određeno vreme trebalo da aktivira eksplozivnu napravu.

- Policija trenutno istražuje mogućnost da je konstrukcija uređaja bila sposobna da detonira - rekao je Danek.

On je dodao da je policijski pirotehničar ugasio i obezbedio ceo sistem.

Nakon što je postavio smrtonosnu zamku u sopstvenom domu, Kozak se uputio ka Pragu, gde je izveo krvavi pohod koji se završio najtragičnijim masovnim ubistvom u istoriji Češke.

Među žrtvama su verovatno mladić i dvomesečno dete, ubijeni prošle nedelje u Klanovicama, što je potvrđeno balističkim testom.

Cela zemlja ostaje zapanjena i slomljena od bola ovim besmislenim činom nasilja koji je zauvek obeležio njihovu zajednicu, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading