UBICA NOSIO ORUŽJE U TORBI ZA GITARU! Novi jezivi detalji masakra u Pragu: Imao je čitav ARSENAL, njegovu majku spasila samo jedna stvar!

Autor:

Svet

23.12.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Češkoj proglašen nacionalni dan žalosti nakon strašnog zločina koji je šokirao čitavu zemlju

UBICA NOSIO ORUŽJE U TORBI ZA GITARU! Novi jezivi detalji masakra u Pragu: Imao je čitav ARSENAL, njegovu majku spasila samo jedna stvar!

Foto: CHANNEL3/Printscreen, Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

masovna pucnjava, masakr, prag, univerzitet

Građani će odavati počast žrtvama minutom ćutanja, a zastave će biti spuštene na pola koplja. Crkvena zvona će zvoniti u podne, dok su neki gradovi odlučili da otkažu adventske događaje, a TV stanice promeniti svoj program.

Prema najnovijim detaljima iz istrage, napadač, 24-godišnji student David Kozak, najpre je ubio oca u porodičnoj kući u Hostounju pre nego što je krenuo ka Filozofskom fakultetu u Pragu, gde je pucao na 13 ljudi i ranio 25 pre nego što je izvršio samoubistvo. Sve žrtve su ubijene u zgradi univerziteta, a neke od njih su studirale sa napadačem.


Policija je izjavila da je napadač posedovao "ogroman arsenal oružja i municije" i da je oružje prenosio u torbi za gitaru.

Češki portal "Blesk" donosi nove detalje o napadaču, navodeći da je redovno putovao na fakultet autobusom, prenoseći oružje u torbi za gitaru, a da niko od saputnika nije bio svestan toga.

"Majka hitno morala na posao"

Lokalno stanovništvo je potreseno ovim događajem, teško prihvatajući činjenicu da je napadač svo oružje preneo iz njihovog mesta na fakultet kako bi izvršio ovaj grozan čin. Postepeno saznanje o napadaču kao mirnom i pristojnom mladiću dodatno je šokiralo zajednicu. Komšije su izrazile šok i nevericu, opisujući porodicu kao mirnu i uglednu.

Pojavila su se pitanja o majci i sestri napadača, gde su bile u trenutku zločina. Ispostavilo se da je majka, Romana Kozak, neočekivano morala da ode na posao u trenutku kada se zločin dogodio, što joj je verovatno spaslo život. Sestra napadača, s druge strane, još uvek nije locirana, a porodica napadača dobija pretnje, izazivajući zabrinutost za njihovu bezbednost.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading