U ČEŠKOJ DAN ŽALOSTI NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE! Rektor Beogradskog Univerziteta u Beogradu koleginici iz Češke uputio telegram saučešća

Autor:

Vesti

23.12.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom ubistva 14 osoba na Karlovom univerzitetu u Pragu, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić uputio je poruku saučešća rektorki prof. dr Mileni Kraličkovoj i svim praškim kolegama, profesorima i studentima.

U ČEŠKOJ DAN ŽALOSTI NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE! Rektor Beogradskog Univerziteta u Beogradu koleginici iz Češke uputio telegram saučešća

Foto: Infobiro

Rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić, uputio je dirljivu poruku saučešća rektorki Karlovog univerziteta, prof. dr Mileni Kraličkovoj, i celokupnoj akademskoj zajednici u Pragu. U poruci, Đokić je izrazio duboko žaljenje povodom tragičnih događaja koji su se desili na Karlovom univerzitetu, ističući da je cela zajednica Univerziteta u Beogradu uz svoje kolege u ovim teškim trenucima.

Rektor Đokić istakao je važnost empatije i podrške u teškim trenucima, naglašavajući da kao zemlja koja se i sama suočila sa sličnim tragičnim događajima, u potpunosti razume ozbiljnost situacije i posledice koje ona nosi. Izražavajući saučešće porodicama žrtava, Đokić je istakao da Univerzitet u Beogradu, zajedno sa svojim studentima i profesorima, pruža iskrenu podršku kolegama u Pragu, te da se nada brzom oporavku povređenih.

Univerzitet u Beogradu i Karlov univerzitet u Pragu imaju tradicionalno bliske odnose i uspešnu saradnju, koja se proteže i na partnerske odnose u okviru konzorcijuma evropskih istraživačkih univerziteta LERU CE7. Ova saradnja dodatno naglašava duboko povezivanje i razmenu između ove dve visokoobrazovne institucije.

Rektor Đokić je zaključio poruku rečima podrške, solidarnosti i iskrenog saosećanja ka celokupnoj akademskoj zajednici Karlovog univerziteta i građanima Praga i Češke Republike, ističući da Univerzitet u Beogradu stoji uz svoje kolege u ovim teškim trenucima.

BONUS VIDEO:  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading